Ukrajna: felfüggesztették a bajnokságokat a hadiállapot miatt

A Lengyel Labdarúgó-szövetség arra kérte az UEFA-t, hogy az Oroszország elleni vb-pótselejtezőt semleges pályán játszhassa.

2022. február 24., 12:37

Szerző:

Az Ukrán Labdarúgó-szövetség a hivatalos honlapján bejelentette, az országban bevezetett hadiállapot miatt felfüggesztette a bajnokságokat – írja a Nemzetisport. A lap szerint az orosz–ukrán konfliktus miatt a nemzetközi sajtóban felvetődött, hogy az UEFA elveheti a Bajnokok Ligája idei döntőjének rendezési jogát Szentpétervártól.

A BL-ben, az Európa-ligában és az Európa-konferencialigában már nincs versenyben ukrán gárda. Az orosz klubok közül a Zenit a Real Betis vendégeként lép pályára csütörtök este az El-ben, a Szpartak Moszkva pedig a következő körben, a legjobb 16 között kezdi meg tavaszi szereplését a második számú európai kupasorozatban.

Az orosz nemzeti együttes is érdekelt a világbajnoki pótselejtezőn. Március végén Lengyelországot fogadja Moszkvában, míg továbbjutás esetén Svédország vagy Csehország lesz az ellenfele hazai pályán. A Lengyel Labdarúgó-szövetség arra kérte az UEFA-t, hogy az Oroszország elleni vb-pótselejtezőt semleges pályán játszhassa.

(Kiemelt kép: Az üres kijevi olimpiai stadion lelátója 2020. október 9-én .Fotó: Marvin Ibo Güngör / GES Sportfoto/DPA/AFP)

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok. A szél erős, olykor viharos lesz és többfelé lehet eső, zápor, akár zivatar - derül ki a HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.

Nem sok jóval kecsegtet az időjárás: marad az április első felének megfelelő hőmérséklet és éjszakánként talajmenti, a fagyzugos helyeken gyenge fagyok veszélyeztetik a gyümölcstermést - írta a HungaroMet Zrt. csütörtöki agrometeorológiai elemzésében.