Újszülöttet találtak a Heim Pál kórház babamentőjében

Újszülött kislányt hagytak a Heim Pál Országos Gyermekgyógyászati Intézet babamentő inkubátorában. A gyermeket az ápolók Madarász Mónikának nevezték el.

2024. április 30., 11:11

Szerző:

Újszülött kislányt helyeztek el a Heim Pál Országos Gyermekgyógyászati Intézet Madarász utcai babamentő inkubátorában – közölte az intézmény az MTI-vel. Hozzátették, a baba 2250 gramm súlyú és az első orvosi vizsgálatok alapján egészséges. Gondos ápolásban, folyadékpótlásban és táplálásban részesül.

A közlemény szerint a kislányt ideiglenesen Madarász Mónikának nevezték el.

A gyermekkórházban egyébként 2009 óta működik babamentő inkubátor, amelyben eddig 17 újszülöttet helyeztek el.

Legutóbb Zalaegerszegen volt újszülött az inkubátorban

Korábban a 168.hu is megírta, hogy valaki Zalaegerszegen hagyott újszülöttet a Zala Vármegyei Szent Rafael Kórház inkubátorában. „Éppen egy hetes és egészséges az a kisfiú, akit kórházunk rendelőintézetének babamentő inkubátorában helyeztek el december 29-én, a délelőtti órákban” – közölte az intézmény a Facebookon. A kórház információi szerint a csecsemő 2360 grammal és 49 centiméterrel jött világra, a köldökzsinórt már kórházunkban látták el.

Miután Tamás napján érkezett, a csecsemő- és gyermekosztály dolgozóitól a Téli Tamás nevet kapta. A gondoskodás mellett a kórház azonnal megkezdte a hivatalos gyámügyi eljárást a fiúcska sorsának rendezése érdekében – írták a bejegyzésben. 

(Képünk illusztráció. Forrása: Pexels.com)