Újra jár fogaskerekű

Szombattól újra közlekedik a fogaskerekű.

2023. április 1., 14:48

Szerző:

Mától azonban újra sínen van ez a különleges közlekedési eszköz, és ez nem áprilisi tréfa – jelentette be Karácsony Gergely a Facebookon.

Posztjában kifejtette, hogy a fogaskerekű felújítása mára több okból is aktuálissá vált, a vonal fejlesztéséhez szükséges kiviteli tervek pedig elkészültek, a hosszú távú fejlesztéseknek azonban forráshiány miatt sajnos kevés esélye van.

(Kiemelt kép: A budapesti fogaskerekű vasút, a főváros egyetlen fogaskerekű vasútjának szerelvénye halad, a XII. kerületben, lejtmenetben a Széchenyi-hegyről a Városmajor felé. MTVA/Bizományosi: Róka László)

Az elhíresült lombkoronasétány ügyét már az Európai Ügyészség vizsgálja, annak ellenére, hogy Magyarország nem tagja a szervezetnek. Az Integritás Hatóság 324 bejelentésből 40 esetben indított vizsgálatot, és 10 ügyet zárt le. 

Idén nyáron folyamatosan dőlnek meg az előző napi fogyasztási csúcsok, és az időjárás-előrejelzés alapján minden esély megvan arra, hogy a korábbi, 2021-es történelmi csúcsot megdöntsük – nyilatkozott a MAVIR az Economxnak.  A rekkenő hőség elviselésében fokozott szerepet kap a légkondicionálás, ám annak intenzív használata jelentős terhelést ró a magyar villamosenergia-rendszerre.