Újpest momentumos polgármestere kilép a pártból, a DK budapesti frakciójához csatlakozik

Déri Tibor közösségi oldalán hozta nyilvánosságra a döntést.

2022. október 19., 17:17

Szerző:

Déri Tibor, Újpest ellenzéki polgármestere közösségi oldalán jelentette be, hogy kilép korábbi pártjából a Momentumból. Déri a jövőben a Demokratikus Koalíció budapesti frakcióját erősíti majd. 

„Hosszú hetek gondolkodása és tépelődése előzte meg azt a döntést, amelyet a mai napon meghoztam. Bevallom, pártom reakciója az elmúlt hetek történéseit figyelembe véve nem esett jól, de a Momentum Mozgalom egyik legrégebbi tagjaként úgy éreztem, a Momentumnak és nekem, közösen adnunk kell esélyt a további munkára. Sajnos az elmúlt hetek során világossá vált számomra, hogy valami végérvényesen megváltozott ebben a helyi politikai közösségben, ezért úgy döntöttem, a mai nappal (2022. október 19-én) bejelentem kilépésemet a Momentum Mozgalomból”, olvasható a polgármester indoklása közösségi oldalán. 

A további hatékony érdekérvényesítést biztosítandó, a Fővárosi Közgyűlésben csatlakozom a legnagyobb demokratikus közösség, a Demokratikus Koalíció frakciójához. Nem lépek be a DK-ba, de a képviselőcsoportjuk munkáját minden erőmmel, minden újpesti és fővárosi érdekében segíteni fogom

– tette hozzá Déri Tibor.

(Fotó: Déri Tibor Facebook-oldala)