Újbuda polgármestere jótékony célra ajánlja fel jutalmát

A közel négymillió forintos jutalmat a nagycsaládosok és a nehezebb körülmények között élő gyermekek megsegítésére fordítják. 

2022. december 14., 21:12

Szerző:

László Imre a Facebookon azt írja, a közszolgálati tisztviselőkről szóló törvény alapján a képviselő-testület határozatával jutalmat állapíthat meg a polgármesternek meghatározott időszakban végzett munkája értékelése alapján. Ennek feltétele egyebek mellett az Önkormányzat likviditási helyzetének stabilitása: ha „a 2022. évi költségvetés eddigi végrehajtása során az Önkormányzat likviditási helyzete stabil volt, likviditási zavar, kiegyenlítetlen számlák nem keletkeztek, az Önkormányzat és intézményeinek működése, a gazdálkodás folyamata zavartalan volt.”

Ez teljesült, ugyanakkor a polgármester úgy döntött, hogy amennyiben csütörtökön a Képviselő-testület elfogadja a jutalmat, úgy az erre szánt összeg kerüljön átutalásra, az Újbudai Humán Szolgáltató Központ számára, ezzel is a nagycsaládosok karácsonyát, továbbá a Fogadj örökbe egy kívánságot! újbudai rendezvényt támogatva.

„Mindkettő keretében családok és gyerekek karácsonyát szeretnénk gazdagítani, így ebben az évben magam is közel 50 ajándékot fogadtam örökbe” –írja a polgármester a közösségi oldalán.

(Kiemelt képünk: László Imre, Fotó: László Imre Facebook oldala)

Tűz ütött ki a Városmajori kórház alagsorában, míg egy V. kerületi szálloda konyhájának kemencéje füsttel árasztotta el az épületet. Az esetek során nem sérült meg senki, a tűzoltók a helyszínen gondoskodtak a veszély elhárításáról.