Egy ámokfutó miatt halt meg az M2-esen száguldó autóst elfogó rendőr édesanyja is

Az őrmester édesanyja nem messze a három nappal ezelőtti elfogás helyszínétől vesztette életét tavaly. 

2023. augusztus 5., 10:19

Szerző:

A rendőrcsaládból származó Gál Zsombor őrmester tudta milyen veszélyt jelent a többi közlekedőre egy olyan, a szabályokat semmibe vevő száguldó, mint akit az M2-es autópályán – írja az ATV.

Az őrmester édesanyja, Tamási Ibolya dzsúdóvilágbajnok, a budapesti zsaruk legendás hírű bűnügyi helyszínelője tavaly márciusban, alig 15 kilométerre a három nappal ezelőtti intézkedéstől egy drogos ámokfutó által okozott balesetben vesztette életét.

A marihuána hatása alatt álló sofőr frontálisan hajtott bele a minden szabályt betartó asszony kocsijába, az 58 éves nőnek esélye sem volt a túlélésre. 

Mint augusztus 2-án megírtuk, ütközéssel tudta csak megállítani egy rendőrautó azt a rendszámtábla nélküli Mercedest, amely többszöri jelzésre sem állt meg – derül ki a BP-i Autósok videójából. A felvételen jól kivehető, ahogy egy szirénázó rendőrautó próbálja megállítani a mögötte közlekedő, rendszámtábla nélkül száguldó Mercedes-t, de az többszöri jelzésre sem húzódott le. Így pillanatokon belül érkezett egy másik rendőrautó is.

A sofőr a belső sávból próbált meglépni, ám a rendőrök azonnal ráhúzták a kormányt. Ennek következtében nekihajtott a beton sávelválasztónak, majd ismét rálépett a gázra. A szolgálati autónak előtte kétszer is nekiütközött az ámokfutó.

A manőverezésben végül kitört a kocsi bal hátsó kereke, így a rendőrök a leállósáv melletti szalagkorláthoz szorították a szabálysértőt. Majd az autóból kipattanva fegyvert ragadtak és másodpercek alatt kirángatták az ülésekről az utasokat.

(Kiemelt képünk forrása: BpiAutósok Youtube-csatornája)

 

 

 

17:35

Gyűjtést szervez a Magyar Vöröskereszt és az Ökumenikus Segélyszervezet az árvíz elleni védekezés támogatására, így is hozzá lehet járulni az árvízvédelemhez.