Lecsapott a vihar Nógrád vármegyére

Több mint 70 riasztás érkezett a katasztrófavédelemhez Nógrád vármegyében, azt követően, hogy hétfő délután lecsapott a vihar a régióra.

2023. július 17., 18:44

Szerző:

A tűzoltók többségében kidőlt fákat, leszakadt faágakat távolítanak el a közutakról, épületekről és járművekről – áll az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság közleményében.

Az intenzív csapadék és az erős szél fákat döntött ki, ágakat szakított le. Több helyen a közúti közlekedést akadályozzák a félbetört fák, de akadnak olyan helyek, ahol a villanyvezetéken fennakadt ágak eltávolításához kérték a tűzoltók segítségét.

Szécsényben, az Ifjúság úton lehasadt egy fa ága, amely megrongált egy kerítést és egy gázcsövet. A 22-es főúton, Salgótarján és Etes között több helyen kidőlt fák, letört ágak akadályozzák a közlekedést. Dorogházán, a Dózsa György úton lakóházra dőlt egy fa – sorolták.

További riasztások érkeztek Salgótarján, Mátraterenye, Nemti, Kazár, Etes és Bátonyterenye településekről is – olvasható a közleményben.

(Kiemelt kép: illusztráció – idokep.hu)

Újabb rekordot döntött meg Orbán Viktor. A miniszterelnök immáron (2024. október 21-én) 5259 napot töltött el összesen a miniszterelnöki székben.