Kiderült, be kell-e készíteni az esernyőt a tűzijátékra

Az Országos Meteorológiai Szolgálat a Facebookon közölte a régóta várt hírt. 

2021. augusztus 20., 15:19

Szerző:

Tizenöt éve nem várták ennyire, hogy az esti időjárásról beszámoljanak az Országos Meteorológiai Szolgálat szerint (OMSZ). Az OMSZ péntek kora délután írta meg a Facebook-oldalán: jó hírrel szolgálnak. Vastagabb öltözékre igen, de esernyőre nem lesz szükség augusztus 20-án. Este már semmi esélye a csapadéknak. Bár lesznek felhők az égen, ezek a tűzijátékot biztosan nem zavarják.

Facebook-posztjukban azt írták: „legalább 15 éve kitüntetett figyelem övezi nemzeti ünnepünk időjárását”. Kiemelték: szerencsére idén „nagyon jó hírekkel” tudnak szolgálni. Napközben a gomolyfelhők mellett sok napsütés várható, a hőmérséklet pedig „elviselhető" tartományban marad, a 30 Celsius-fokot szinte sehol sem éri el a hőmérséklet.

Említésre méltó csapadék legfeljebb a nyugati határnál lehet Ausztria felől besodródó záporok formájában, de az ország 99 százalékán nem fog esni – hangsúlyozták. A levegő szinte meg se mozdul majd, emiatt azonban a hőmérséklet gyorsan csökken. Este 9 óra körül még jellemzően 20 fok körüli értékekre lehet számítani, de este 10-11 óra táján ennél már akár 3-5 fokkal is hűvösebb lehet.

 

(Budapest, 2019. augusztus 20.Tűzijáték a Duna felett Budapesten a nemzeti ünnepen, 2019. augusztus 20-án.
MTI/Koszticsák Szilárd)

 

 

Tegnap 20:54

A Magyar Biztosítók Szövetsége szerint a szervezetek mintegy egymilliárd forintot fizettek ki vagy tartalékoltak kárkifizetésekre májusban, a hagyományos viharszezon első hónapjában, a társaságokhoz több mint 12 ezer bejelentés érkezett.

2023. június 7., 17:41

Vészesen közeledik a Karácsony Gergely főpolgármester által meghirdetett Budapesti Lakógyűlés nevű akcióban a szavazás határideje, de még mindig nem fejeződött be a szavazókódokat tartalmazó 1,4 millió levél terjesztése – írja a Telex.