Mandiner: Tüttő Kata vezeti az MSZP EP-listáját

Tüttő Kata, Budapest főpolgármester-helyettese vezeti majd az MSZP európai parlamenti listáját a 2024-es választáson.

2023. február 2., 16:25

Szerző:

A Mandiner értesülései szerint az MSZP pénteken jelenti be, hogy Tüttő Kata főpolgármester-helyettes vezeti majd a párt európai parlamenti listáját. A lap úgy tudja, konkrét listáról még nem született formális döntés, de az bizonyos, hogy a párt önállóan méretteti meg magát a 2024-es EP-választáson. Legalább egy-két befutó helyet remélnek.

A lap felidézi, hogy Tüttő Kata 2019-ben lett a Karácsony Gergely városüzemeltetésért felelős főpolgármester-helyettese, de előtte is dolgozott a Fővárosi Közgyűlésben képviselőként, 2002 és 2014 között. A főpolgármester-helyettes egyben az Európai Szocialisták Pártjának (PES) tagja, többek között az ő ajánlásuknak köszönhetően választották a Régiók Európai Bizottsága Éghajlatváltozással, Környezetvédelemmel és Energiával foglalkozó bizottságának elnökévé.

A lap megkereste Tüttő Katát, aki a párt sajtóosztályához irányította őket, ahonnan még nem kaptak választ. 

Ha az MSZP listája a választáson eléri az 5 százalékos küszöböt, Tüttő Kata nem láthatja majd el a főpolgármester-helyettesi feladatokat, Karácsony Gergelynek új helyettes után kell majd néznie.

(Kiemelt képünk: Tüttő Kata városüzemeltetésért felelős főpolgármester-helyettes a felújított Budavári Sikló átadásán a Clark Ádám téren 2022. február 8-án. Fotó: MTI/Szigetváry Zsolti)