Megszólalt Tüttő Kata a kilovaglós videó után: A gyermekeim halálát is kívánták

Szerinte az állami propaganda minden eszközzel terelni akarja a figyelmet a fontos dolgokról. Villáminterjú.

2021. augusztus 5., 08:38

Szerző:

Hatalmas médiavisszhangot kapott Tüttő Kata vasárnap Instagram-oldalára kiposztolt videója, amelyen a főpolgármester-helyettes kilovagol a tengerből. Miután a poszt hatalmas felháborodást váltott ki a kormányközeli sajtóorgánumoknál a politikus eltávolította a videót oldaláról. A 168 a többi közt megkérdezte Tüttő Katát, mi volt az oka, hogy eltüntette a felvételt.

A videón azt láthatjuk, hogy ön kilovagol a tengerből. Mit gondol, miért verte ki a közvéleménynél ez ennyire a biztosítékot?

Nem gondolom, hogy az emberek zöme ezt problémásnak tartaná. Azonban az állami propaganda gépezet igenis botrányt akar belőle csinálni. És miért? Mivel most veszítette el a kormány a 77 milliárd forintos norvég alapot, veszélyben van a helyreállítási és újjáépítési alap, valamint kiderült, hogy újságírókat hallgatnak le. És akkor az a szenzáció, hogy én a magán nyaralásomon, nem közpénzből, hanem a magán jövedelmemből, elmentem egy lovaglásra, egy turistáknak kínált szolgáltatásra.

Csak, hogy tisztázzuk, mennyibe kerül egy ilyen lóbérlés?

Ez egy több órás, csoportos szolgáltatás. Az ára 80 euró. Szóval összegezzük mi is történt. Közpénzből mentem el nyaralni? Nem! Drága volt? Nem! Egy foci-eb jegy árának a töredéke. Annak a jegynek, amiről a kormány széjjelposztolta magát a múlt hónapban. De az persze rendben van, ahogy az is, hogy a miniszterelnök magán gépen utazik, vagy a külügyminiszter egy sok milliárdos jachton nyaral.

Mit várt, amikor eredetileg kiposztolta ezt a videót?

Ugye én ezt a videót Instagramra tettem föl. A saját oldalamra, ahova személyes tartalmakat töltök fel. Hiszen erre van. Megosztani a fényképeket és videókat. És mivel egy nagyon különleges élmény volt számomra – révén, hogy először voltam tengeri lovagláson – megosztottam a követőimmel. Én nyilván nem láttam semmilyen problémát ezzel a videóval, csupán az éltem egy érdekes momentumának gondoltam.

Azt mondja továbbra sem lát semmi kivetnivalót a videóban, akkor mégis miért törölte le?

Ennek egyetlen oka van, mégpedig az, hogy megjelentek a kommentelők, akik nagyon gyorsan átlépték azt a határt, amit még elviselek.  Az én Instagramomat követi a fiam, követik az osztálytársai. És finoman szólva, elég sok tizennyolcas karikás tartalom jelent meg. Itt nem csak a szexuális utalásokra célzok – habár volt az is –, hanem arra, hogy a kommentelők egy része nem csupán az én, de gyermekeim halálát is kívánta. Ezért kellett levenni. Valamint nem kívántam azzal tölteni a szabadságomat, hogy a saját oldalamat moderálom, a különböző szexuális utalásokat és a Hogyan ölnélek meg típusú kommenteket törölgetve.

Hogyan reagált, amikor látta milyen cikkek jelennek meg önről a kormánymédiában?

Igazság szerint egyik ilyen cikket sem olvastam el, és nem véletlenül. Nem kínzom magamat az állami propagandagépezet hazugságaival. Így csak a hullámai jutottak el hozzám.

Én olvastam őket, és lovaglásának a története több újságban is a címlapon jelent meg, különböző önt gyalázó írások formájában. Mire számít, a választások közeledtével mi vár egy főpolgármester-helyettesre a médiában?

Biztos vagyok benne, hogy a helyzet eszkalálódni fog a választások közeledtével. Az állami propaganda minden eszközt megragad, hogy ne valós ügyekről szóljon a sajtó. Jelen esetben például, igencsak ironikus módon, fehér lovon történő lovaglással fednék el a Pegasus-botrányt.

(Kiemelt kép: Tüttő Kata, a városüzemeltetésért felelős főpolgármester-helyettes az új összetételű Fővárosi Közgyűlés alakuló ülésén a Városháza dísztermében 2019. november 5-én. Fotó: Balogh Zoltán / MTI)

2024. május 25., 11:21

Két évvel a koronavírus-járvány nyomán bekövetkezett turisztikai összeomlás után ismét megjött az emberek utazási kedve. Idén a magyarok több mint harmada tervezi, hogy útnak indul kikapcsolódni. A Balaton idén is verhetetlen célpont.

2024. május 25., 07:32

Idén a balatonfüredi Kis Bergmann Cukrászda Tökmag sorbet pirosbogyós gyümölcsökkel elnevezésű alkotása lett az év fagylaltja - közölte a Magyar Cukrász Ipartestület pénteken az MTI-vel.