Tüntetést szerveznek az üzemanyagárak és a szegénység ellen

A Jobbik által szervezett tüntetés november 10-én lesz Mátészalkán.

2021. november 6., 16:30

Szerző:

Demonstrációt tartanak a rekord magas üzemanyag- és élelmiszerárak, az alacsony fizetések, a politikai hazugságok, valamint a kormánypárti urizálás és pökhendiség miatt november 10-én Mátészalkán – írta az Alfahír. A portál felkereste a tüntetés egyik szervezőjét, Földi Istvánt, a Szabolcs megye 5. számú választókerületének összefogás által indított képviselőjelöltjét, aki elmondta, hogy az akció célja, hogy megállítsák a kormány propagandáját a megyében.

Földi hangsúlyozta, hogy  a választókerületben a csengeri járás olyan szegénységi mutatókkal bír, hogy átlagosan évi 700 ezer forint az emberek jövedelme, amit látványosan terhel a 400 forintos kenyér- és az 510 forintos benzinár. Hozzátette, hogy a tüntetésre várja az összefogás többi körzeti jelöltjét is.

A tüntetésen Földi István mellett a Jobbik elnöke, Jakab Péter és az alelnöke Dudás Róbert is jelen lesz.

(Kiemelt kép: Jakab Péter beszél az Egységben a szabad Magyarországért! címmel tartott közös ellenzéki megemlékezésre, az Andrássy út–Dózsa György út sarkán. Budapest, 2021. október 23. Fotó: Adrián Zoltán/168.hu)

A Závecz közvélemény-kutatása szerint Magyar Péter pártjának EP-listája a kutatás első felében jelentősen megelőzött minden ellenzéki pártot a DK–MSZP–Párbeszéd kivételével, így a harmadik helyen szerepel a rangsorban. A teljes lakosság 11%-a, a biztos szavazók 14%-a voksolna rá.