Tüntetést szervez az Egységes Diákfront a Belügyminisztérium elé

Az Egységes Diákfront január 13-án szombaton megmozdulást szervez a Belügyminisztérium elé „Megéri Tüntetni” címmel. Az esemény 15 órakor kezdődik, nagyjából 16 óráig fog tartani.

2024. január 3., 14:05

Szerző:

A PDSZ, aHang, ADOM, Fridays For Future, Civil Bázis, OKA társszervezésében megvalósuló megmozdulás célja a „bejelentett béremelések értékelése”. 

Az Egységes Diákfront közleményében azt írja, hogy rendkívül fontosnak tartják nyomatékosítani, hogy „a kordonkormány nem emelte volna meg a pedagógus béreket, ha nem tüntettünk volna két éven keresztül.” 

Mivel a Diákfront úgy véli, a kormány nem teljesítette a követeléseiket,  tovább folytatják a tüntetést.

„A béremelés egy része volt csak a követeléseinknek, és az sem ekkora mértékben, ráadásul nem is érint mindenkit. Az iskolai szegregáció folyamatos, a tanszabadságot nem állították vissza, az alaptanterv változatlanul a lexikális tudásra épít a hasznos tudás helyett, továbbra is egy alkalmatlan rendőr felel az oktatásért (minden tiszteletünk a rendvédelmi dolgozók iránt, csak ne az oktatást irányítsák). A kordonkormány nem fogja tudni kiszúrni a szemünket, nem tágítunk az eredeti követeléseinktől. A versenyképes és modern oktatásra az igényünket továbbra is fenntartjuk, ennek a biztosítása pedig az állam feladata” – írják.

A szervezők azt ígérik, demonstráción mindenkinek lesz lehetősége leadni a kitöltetlen nemzeti konzultációját.

 (Fotó: Egységes Diákfront Facebook oldala)

 

Tegnap 15:49

Az elhíresült lombkoronasétány ügyét már az Európai Ügyészség vizsgálja, annak ellenére, hogy Magyarország nem tagja a szervezetnek. Az Integritás Hatóság 324 bejelentésből 40 esetben indított vizsgálatot, és 10 ügyet zárt le. 

Tegnap 15:01

Idén nyáron folyamatosan dőlnek meg az előző napi fogyasztási csúcsok, és az időjárás-előrejelzés alapján minden esély megvan arra, hogy a korábbi, 2021-es történelmi csúcsot megdöntsük – nyilatkozott a MAVIR az Economxnak.  A rekkenő hőség elviselésében fokozott szerepet kap a légkondicionálás, ám annak intenzív használata jelentős terhelést ró a magyar villamosenergia-rendszerre.