Ekkor közlik, hogy lesz-e tűzijáték

Kovács Zoltán most posztolt arról, mikor döntenek a tűzijáték megtartásáról.

2024. augusztus 20., 13:14

Szerző:

Azt még nem tudni, végül lesz-e tűzijáték, de rendben és nagy érdeklődés mellett zajlottak az augusztus 20-ai nemzeti ünnep délelőtti programjai. A Kossuth téri díszünnepségen és a látványos légi parádén sokezren vettek részt - írta Kovács Zoltán, a testület vezetője a Facebook-oldalán.

A nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár azt is közölte, hogy a meteorológiai előrejelzések szerint a délutáni órákban több hullámban záporok, zivatarok érkeznek a fővárosba, az esti időjárás egyelőre még bizonytalan.

Az operatív törzs az időjárás függvényében 15 órakor hozza meg a tűzijátékkal kapcsolatos döntéseket.

A szakemberek figyelmeztetnek: a programokra látogatók továbbra is figyeljék az időjárással kapcsolatos híreket, még indulás előtt is, illetve a helyszíneken tartózkodás közben is.

Délelőtt írtuk, hogy akár a tűzijáték elhalasztása is elképzelhető a keddi időjárás miatt. A Facebookon közzétett bejegyzésében a nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár azt írta: a Szent István-napi rendezvénysorozat előkészítéséért és biztonságos lebonyolításáért felelős operatív törzs a programsorozat egésze alatt működik, augusztus 20-án – amikor a legtöbb kiemelt rendezvény lesz – fizikailag is együtt ülésezik.

A 2006-os tragikus kimenetelű augusztus 20-ai rendezvény az akkori szervezők és döntéshozók felelőtlenségének következménye volt. Ez most nem fordulhat elő, hiszen az operatív törzs számára minden információ rendelkezésre áll, döntéshozók alkotják, akik bármely rendezvényhelyszínen be tudnak avatkozni, szükség esetén le is tudják állítani a rendezvényt – ez igaz a kedd esti tűzijátékra is

- fogalmazott az államtitkár. 

A szakemberek megerősített szolgálattal és erre az alkalomra telepített figyelő-mérő állomásokkal folyamatosan nyomon követik az időjárás alakulását. Az operatív törzs a Szent István-napi programsorozat egyes rendezvényeinek megtartásáról, illetve szükség esetén elhalasztásról a rendelkezésre álló információk alapján hoz döntést, amit természetesen minden lehetséges formában és csatornán meg is oszt – írta Kovács Zoltán.

 

(Fotó: Kovács Zoltán Facebook oldala)