Tucker Carlson: Az USA a legjobb ország, de nem szabadabb, mint Magyarország

A trumpista tévés Esztergomban tartott előadást.

2021. augusztus 7., 17:31

Szerző:

A jobboldali Fox News tévécsatorna sztárja Tucker Carlson, Esztergomban tartott előadást a Matthias Corvinus Collegium többnapos rendezvényének keretében. A riporter Orbán Viktorral is készített interjút egyhetes magyarországi látogatása alkalmával, de megnézte a déli határt is. Tucker Carlsont a hvg információi szerint nagyjából ezer ember várta az esztergomi főtéren, ahol azt állította: Magyarország, azért tudta megvédenie a határait a menekültekkel szemben, mert a kormány elkötelezett és törődik az emberekkel. 

Tucker Carlson fél órás előadását magyar jobboldali megmondóemberek is hallgatták Esztergomban. A Fox News riportere azt is elmondta beszédében, hogy az Egyesült Államokban csak az amerikai elnök Joe Biden-nek és adminisztrációjának véleményét szajkózza a sajtó. Úgy véli, az USA már nem az a vicces hely, ami egykoron volt. A tévés úgy látja, hogy hazájában sötét időket kell megélniük és semmilyen alapjuk nincs Orbán Viktor és kormányának kioktatására. 

Tucker Carlson beszédében azt is kifejti, hogy Amerikában nem liberalizmus, hanem illiberalizmus van. Nem engednek teret a szabad véleményeknek és mindenki engedelmeskedik a korszellemnek és a meglévő szlogenekből táplálkozik. Valószínüleg Orbán Viktor híres beszédét, amiben az illiberális államról beszél nem ismeri a tévés. A beszéd során az is elhangzik a Fox News riportere részéről, hogy Magyarországtól mindenki tanulhat. Annak ellenére, hogy az országot a legjobb példának tartja, hozzátette: még mindig az Egyesült Államok a legjobb hely a világon.

(Kiemelt kép: Tucker Carlson és Orbán Viktor 2021. augusztus 2-án. Fotó: Orbán Viktor Facebook-oldala)