Trócsányi László, volt igazságügyi miniszter neve is felbukkant a Völner-Schadl-ügyben

Schadl György bizalmi emberének, a per negyedrendű vádlottjának naplójában szerepel utalás arra, hogy Schadl valamit elintézhetett a fideszes politikusnak. 

2023. március 3., 09:53

Szerző:

Nem csupán Rogán Antal miniszter kabinetfőnökének neve tűnik fel Schadl György bizalmi emberének naplójában, hanem egy másik jól ismert fideszes politikai szereplő, Trócsányi László volt igazságügyi miniszteré is – derül ki a Völner Pál volt államtitkárt és a végrehajtói kar elnökét érintő büntetőügy nyomozati irataiból.

A 24.hu által megismert dokumentumok részletesen tartalmazzák a büntetőügy negyedrendű vádlottja, M. V. naplóbejegyzéseit, aki Schadl György, a végrehajtók elnökének sofőrjeként és személyi asszisztenseként dolgozott és a telefonjáról lementett bizonyítékok alapján Schadl mindenféle ügyes-bajos dolgát ő intézte. Az egyik, 2021. november elején – vagyis Schadl letartóztatása előtt néhány nappal – rögzített bejegyzésében az áll:

Gyurinak szólni, Trócsányi ügye hogy áll!

Az nem világos, pontosan milyen ügyről lehetett szó, és hogy milyen kapcsolat volt a végrehajtók elnöke, és az ekkor már két és fél éve nem igazságügyi miniszterként, hanem EP-képviselőként politizáló Trócsányi között – írja a lap –, viszont a büntetőper előkészítő ülésén kiderült, hogy egy vesztegetéssel vádolt önálló bírósági végrehajtó és Völner Pál is Trócsányi meghallgatását indítványozta.

A lap kereste a volt minsiztert is, aki azt válaszolta, hogy „2021-ben egy alkalommal beszéltem a végrehajtói kar elnökével végrehajtási szakkérdésben. Más kapcsolatom nem volt vele, ebből következően kapcsolatot nevezettel nem tartottam.”

(Kiemelt képünk: Trócsányi László, a Fidesz-KDNP képviselője az Európai Parlament plenáris ülésén Strasbourgban 2019. július 16-án. MTI/Koszticsák Szilárd)