Barátnőjét mentette a Balatonba fulladt fiatal férfi

Belefulladt a Balatonba egy fiatal férfi néhány nappal ezelőtt Lellén. 

2024. augusztus 6., 11:01

Szerző:

Egy szemtanú állítása szerint július 27-én, szombaton este 19 óra körül egy fiatal férfi fulladt bele a Balatonba azt követően, hogy a barátnőjét sikerült kimentenie a mély vízből. 

Barátnőjét mentette 

A sonline.hu információi szerint a fiatal férfi a barátnője segítségére indult. A lányt még ki tudta menteni a vízből, ám közben elmerült és sokáig a víz alatt volt. A halál oka fulladás, mert nagy mennyiségű víz került a tüdejébe. A szemtanú állítása alapján a férfi feláldozta magát a barátnőjéért. A 26 éves férfit nagyjából 45 percen keresztül próbálták újraéleszteni a parton, ám sajnos az életét már nem lehetett megmenteni. Az eset a balatonlellei Napfény strandon történt.

Eljárás indult

Az eset kapcsán a  Somogy Vármegyei Rendőr-főkapitányság azt közölte, hogy valóban történt haláleset a jelzett időben, ezért a Balatoni Vízirendészeti Rendőr-főkapitányság közigazgatási eljárást indított.

Fonyódon is meghalt egy férfi 

Ahogyan arról portálunk is beszámolt rosszul lett, majd meghalt egy nyugdíjas férfi Balatonon, a fonyódi szabadstrandon. A 24.hu úgy tudja, a 85 éves bácsi a vízben lett rosszul. 

Nem lehetett megmenteni 

Miután kihúzták a partra hosszú ideig próbáták újraéleszteni, a helyszínre mentőhelikopter is érkezett, ám az életét sajnos már nem lehetett megmenteni. Orbán Zoltán, a Somogy Vármegyei Rendőr-főkapitányság szóvivője a tragédiával kapcsolatban azt közölte, hogy a rendőrség közigazgatási hatósági eljárás keretében vizsgálja a haláleset körülményeit. 

Júliusban holttestet találtak a Balatonban 

Amint azt lapunk is megírta a vízimentők segítségét kérte a Veszprém Vármegyei Rendőr-főkapitányság július 12-én, mert bejelentés érkezett hozzájuk, hogy eltűnt egy fiatal férfi. A bejelentés nyomán felmerült annak gyanúja, hogy a férfi a Balatonban tűnhetett el, ezért a Révfülöpön állomásozó Alfa sürgősségi mentőhajóval megkezdték a kutatást. A mentőegység aztán egész éjszaka kutatómunkát végzett a Császtai strand mély vizes területén. A kutatást az éjszakai hullámzás és a közel 29 fokos víz is nagyon megnehezítette, így végül másnap reggel fél 6 körül találtak rá az eltűnt személy holttestére.

Nagyon kell vigyázni

A VMSZ posztjában arra is figyelmeztet, hogy ismert betegséggel rendelkezők a szokásosnál óvatosabban fürdőzzenek. Felhívják a figyelmet arra is: a fürdőzők törekedjenek arra, hogy csoportosan menjenek be a vízbe, hogy egy rosszullét esetén azonnal segítséget kaphassanak. Sajnos a hasonló esetek nem ritkák a Balaton környékén, a szezon során mindig van dolga az illetékes hatóságoknak

Hasznos tanácsok 

A balatoni fürdőzés kapcsán egyébként gyakran tesz közzé hasznos tanácsokat a rendőrség is. Egyebek között mindenkit arra kérnek, hogy ha valaki nem biztos magában, akkor csak a sekély vízben fürödjön. Továbbá kiemelik, mindenki maradjon partközelben, ha SUP-ozik. Felhívják a figyelmet, hogy 11 és 16 óra között senki ne tartózkodjon sokáig a nyílt vízen, valamint senki ne strandoljon alkohol vagy egyéb tudatmódosító szer hatása alatt.

(Kiemelt képünk illusztráció, Fotó: police.hu) 

 

17:41

Kedden is marad az országban az őszi időjárás. S bár nap közben egyre többfelé felszakadozik a felhőzet, de azért maradnak tartósan borult tájak.