Továbbra is kedvezőtlen a levegőminőség

Kiderült, melyek a kritikus városok. 

2021. december 17., 13:42

Szerző:

Továbbra is kedvezőtlen a levegőminőség a szálló por miatt – tájékoztatta a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) pénteken az MTI-t.

A levegőhigiénés index rendszere négy kategóriát tartalmaz: az elfogadható, a kifogásolt, az egészségtelen és a veszélyes minősítést.

Azt írták: veszélyes a levegő minősége a Sajó-völgyében (Kazincbarcika, Putnok, Sajószentpéter), Miskolcon és Nyíregyházán. Öt település (Budapest, Hernádszurdok, Salgótarján, Szolnok és Vác) levegőjét egészségtelennek minősítették. 

Az NNK kiemelte, hogy a kisméretű aeroszolrészecskék (azaz a szálló por) magas koncentrációban rövid távon légúti tüneteket, például köhögést, kötőhártya-irritációt, könnyezést okozhatnak. 

(Kiemlet képünk illusztráció. Fotó: Unsplash)

 

Balogh Péter, a Védelmi Innovációs Kutatóintézet Reziliencia Központjának vezetője volt a Jazzy rádió vendége, aki arról beszélt, hogyan kellene megvédenünk a személyes adatainkat az internetes bankolás vagy a telefonhasználat során. A kibertér is háborús hadszíntérré vált, és a kibertérben végrehajtott támadások a civil lakosság életére is nagy hatással vannak.