Tóth Csaba: A Momentum foglalkozzon a fideszes körzetekkel, ne Zuglóval

Az MSZP-s képviselő Fiala János reggeli műsorában azt mondta: nem érdekli különösképpen, hogy Hadházyt indítja ellene a Momentum.

2021. február 17., 09:44

Szerző:

A napokban jelentette be a Momentum, hogy Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő indítja az ellenzéki előválasztást a zuglói körzetben. Ha nyer, ő lesz az ellenzék közös képviselőjelöltje. A körzetet most az MSZP-s Tóth Csaba képviseli a parlamentet, akiről Fekete-Győr András Momentum-elnök szeptemberben azt mondta, biztosan nem lehet rajta a közös listán. A szocialista politikus szerint arról van szó, hogy a „könnyen megszerezhető” Zuglót választotta a Momentum.

Úgy vélte: azért tarthatja könnyebben elérhetőnek a Momentum Zuglót, mert ott mindig is ellenzéki vezetés volt. Választhatott volna Felcsútot, vagy bármelyik másik fideszes körzetet, de ők könnyebb utat akarják” - mondta Tóth. Kifejtette: szerinte olyan ember kiabál rá kígyót-békát, „akinek az ország a Fidesz kétharmados többségét köszönheti”. Hozzátette: szerinte „Hadházy úgy váltogatja a pártokat, mint más az alsógatyáját”.

Tóth elmondta, arra készülnek, hogy a következő választáson nyernek, mert bízik a zuglói emberekben. „Újra kérem majd a bizalmukat” - tette hozzá. Szerinte ezt a bizalmat szolgálja jelenleg is, és ezt szolgálta eddig is. Tóth hozzátette, nem akar Hadházyval nyílt vitát kezdeményezni, szerinte nincs értelme:  „Ha olyan ellenfél érkezik, aki nem sanda szándékkal jön, hanem komolyan Zuglóért képes tenni, akkor szívesen vitázom, mással nem.”

 

(kiemelt kép: MTI/Soós Lajos)