Horn Gábor: Nem most jött el Hadházy és Tóth küzdelmének az ideje

Káros az ellenzéki összefeszülés - mondta Horn Gábor a Republikon Intézet elnöke a Keljfeljancsiban. A vitákat szükségesnek tartja, csak máskorra időzítené. 

2021. február 17., 10:40

Szerző:

Fiala János reggeli műsorában Hadházy Ákos és Tóth Csaba Zuglóért folytatott küzdelméről beszélgetett Horn Gáborral. Mint azt a volt politikus kifejtette, a csatának van jó és rossz oldala is.

"Az előválasztás már csak azért is egy működő dolog, mert valódi verseny fog kialakulni, ami az ügynek jót tesz, a feleknek nem biztos" - mondta. Hozzátette, a választók biztosra vehetik, hogy ténylegesen megszólítják őket és a véleményükre is kíváncsiak lesznek.

Emlékeztetett, hogy a Republikon Intézet az előválasztással kapcsolatban azt javasolta a feleknek, hogy ne legyen túl hosszú a kampányidőszak. "Tartson maximum hat hétig, ne örökké" - mondta. Hozzátette, hogy bár nem biztos, hogy meghallgatja őt Hadházy és Tóth, mégis lenne egy javaslata a számukra.

"Én a feleket arra bíztatnám, hogy ezt a csatát ne most vívják meg, hanem amikor elérkezett ennek az ideje. Szerintem nincs itt az ideje, hogy akár Hadházy akár Tóth elkezdje ezt, hogy ki, mikor, merre, meddig. Lesz erre mód" - mondta.

Szerinte ha jól kezeli a járványhelyzetet a Fidesz és lesz elég vakcina, akkor az eddig augusztusra tervezett helyett akár május, júniusban is lebonyolítható egy ilyen előelválasztás, és így korábban lezárulnának az ellenzéken belüli összefeszülések.

Fiala hozzátette, hogy ha jól alakul a helyzet, akkor is közel két hónapig folyhat ez, "ami a bokszolóknál megszokott, a sakkozóknál kevésbé". Kérdés csak az, hogy a politikusok ökölvívókra vagy sakkozókra emlékeztetnek-e.

"Én továbbra is azt javasolnám a feleknek, hogy ne most kezdjenek el bokszolni vagy sakkozni". Abban Fiala és Horn is egyetértett, hogy nem véletlen, hogy a Momentum Hadházyt jelölte az ellenzéki előválasztáson a zuglói körzetben. Mint mondták, ezzel nagy előnyre tehetnének szert, ha Hadházy nyer.

Magyar Péter, a Tisza Párt alelnöke és EP-listavezetője közzétette annak a szavazásnak a végeredményét, amelyen eldőlt, hogy kik és milyen sorrendben szerepelnek majd a párt listáján.

Tegyünk világos vállalást: amíg nemzeti kormány áll az ország élén, Magyarország nem lép be az orosz-ukrán háborúba senkinek az oldalán. De ha nem a Fidesz és a KDNP, ha nem a nemzeti erők kezében lenne a kormány, Magyarország már nyakig benne lenne a háborúban - közölte Orbán Viktor miniszterelnök pénteken, a Fidesz-KDNP európai parlamenti választási kampányindító rendezvényén a Millenárison.

Sikeres megállapodást követően adásvételi szerződést írt alá a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Talentis Group Zrt., amelynek értelmében a zárási feltételek sikeres teljesülése esetén 100 százalékos tulajdonosa lesz Magyarország piacvezető kiskereskedelmi babaáruházláncának, a Brendon Holding Kft.-nek - közölte a Mészáros Csoport pénteken.