A Kormányzati Tájékoztatási Központ nekiment Karácsony Gergelynek

Elfogadhatatlan, hogy valaki nem tartja be a törvényeket, a főváros nem buzdíthat senkit törvénysértésre – így kommentálta Karácsony Gergely szolidaritási adó befizetését megtagadó bejelentését a Kormányzati Tájékoztatási Központ (KTK).

2023. április 19., 20:12

Szerző:

Amint arról a 168.hu is beszámolt, a főpolgármester ma bejelentette, hogy a Fővárosi Önkormányzat „felfüggeszti a kormány finanszírozását a következő hónapokban”, és intézkedési tervet mutatnak be.

Példaként említette, hogy Tarlós István idején csak 5 milliárd forint szolidaritási adót kellett az államnak fizetnie a fővárosnak, idén már 58 milliárdot. Ebből 25 milliárdot törvénytelennek tart a főváros és ezt nem kívánják befizetni.

A bejelentéssel kapcsolatban az ATV megkereste a KTK-t, ahonnan az alábbi válasz érkezett:

„A Karácsony Gergely vezette fővárosi önkormányzat 2019-ben 214 milliárd forint megtakarítást örökölt Tarlós István városvezetésétől, de a felelőtlen gazdálkodás eredményeként ezt mára 25,5 milliárd forintra csökkentették. A baloldali városvezetés annak ellenére élte fel a tartalékokat, hogy a főváros adóbevételei minden korábbinál magasabbak.”

Egyúttal felteszik a kérdést: miként lehetséges, hogy Karácsony Gergely három és fél év alatt a csőd szélére juttatta a fővárost, hova lett a pénz, amit Tarlós István megtakarított?

„Elfogadhatatlan, hogy valaki nem tartja be a törvényeket, a főváros nem buzdíthat senkit törvénysértésre” – szögezik le.

(Kiemelt kép: Karácsony Gergely főpolgármester érkezik a Fővárosi Közgyűlés ülésére a Városházán 2023. március 29-én. Fotó: MTI/Máthé Zoltán)