Török Gábor szerint már lehet, hogy nem is a választási győzelem a cél a pártok számára

Az orosz-ukrán háború fényében elemezte a helyzetet. 

2022. március 5., 11:58

Szerző:

Török Gábor az orosz-ukrán háború fényében értékelte a magyar választásokat, a pártok helyzetét. A politikai elemző szerint elsőre meghökkentő lehet, de elképzelhető, hogy a pártok már nem a győzelemre játszanak, mivel nagyon súlyos válsághelyzettel kell szembenézniük az erőknek egy esetleges választási győzelem esetén. 

Bár mindig vitatkoztam azokkal, akik szerint egyik vagy másik szereplő nem a győzelemre játszik, hiszen a hatalmi helyzet annyival több lehetőséget kínál, hogy még egy nehéz helyzetben is irracionális, ha valaki nem erre játszik, de... De ha belegondolunk abba, hogy az oroszok ukrajnai háborúja miatt mi várhat a választások után a magyar kormányra (beláthatatlan gazdasági következmények, kiszámíthatatlan nemzetközi helyzet)

Török szerint az új többségnek az elmúlt időszak jelentős állami költekezései után nagy valószínűséggel megszorításokat kellene alkalmaznia. 

...és hogy milyen politikai károkat okozhatna akár a mostani, akár egy új politikai többségnek az elmúlt időszak jelentős állami költekezései után egy fájdalmas megszorító politika, talán az sem lenne meglepetés, ha ezúttal az ellenzékbe kerülés vagy ellenzékben maradás sem számítana annyira rossz forgatókönyvnek...

– írja az elemző. 

(Kiemelt kép: Török Gábor elemző, Fotó: Facebook)

09:43

Magyar Péter úgy tűnik vitára szállhat az EP-listavezetőkkel, mégis lesz vita a köztévén. Erről Dobrev Klára számolt be egy bejegyzésében, mely szerint az MTVA megkezdte egy nyilvános vita megszervezését az EP-választáshoz kapcsolódóan.

A kórházak ellenőrzését is erőforrásnak tekinti a kormányzat, úgy gondolják, hogy nem csak a finanszírozás korrigálásával, hanem a szabályok betartatása is javíthatja a betegellátást. A kórházszövetség konferenciájának második napján az ellenőrzéseket végző szakterületek vezetői szembesítették az intézményvezetőket a föltárt visszásságokkal – írja a Népszava.