Török Gábor máshogy emlékszik, mint Lánczi András

Török Gábor: Lánczi András többször is kiemelte Karácsony szerepét a Corvinus politikatudományi képzésének sikerében. A politikai elemző szerint Karácsony sikeres volt a módszertani tárgyak oktatásában.

2021. május 17., 11:39

Szerző:

Karácsony Gergely Economistnak adott interjúja után a kormánypárti média egyik legfelkapottabb témája lett a főpolgármester nyelvtudása. Többek közt felvetették, hogy nyelvvizsga nélkül hogyan lehetett Karácsony egyetemi adjunktus a Corvinus Egyetemen, erről pedig az egyetem Lánczi András (jelenleg a kormánypárti Századvég elnöke) elmondta, valóban ő alkalmazta Karácsonyt, de végül elbocsátotta, mert nem fejezte be a doktoriját.

A diskurzusba most Török Gábor politikai elemző is bekapcsolódott a Telex szerint, amikor azt írta: „Karácsony Gergely éppen azért kerülhetett a tanszékre, mert Lánczi Andrást kizárólag az vezette, hogy találjon egy alkalmas embert a módszertani tárgyak oktatására. Gergő ezt a feladatot sikeresen oldotta meg: a kurzusainak köszönhetően jelentősen emelkedett a hallgatók módszertani tudása, témavezetésével számos hallgató munkája nyert díjat azokban az években az országos tudományos diákköri versenyeken.”

Az elemző emellett kiemelte, a rektor minden alkalommal korrekt módon kiemelte Karácsony szerepét abban, hogy az országban a Corvinus lett a legerősebb a politikatudományi képzés módszertani megalapozottságban.

Közösségi oldalán Karácsony Gergely is megnyilvánult abban a kérdésben, hogy miért nem fejezte be a doktoriját. A főpolgármester elmondta, már két éve aktív politikus volt, amikor be kellett volna fejeznie a tudományos munkát. Hozzátette: tanítani viszont nagyon szeretett, és ugyan nem az ő tisztje megítélni a teljesítményét, a diákjai megtették, a Mark My Professor oldalon 5-ös átlagot kapott.

 

(Kiemelt kép: Pesti Hírlap archív)