Toroczkai: Ruandáig kellene visszavinni a kalasnyikovos migránsokat

A Mi Hazánk elnöke is élt a lehetőséggel, és kérdezett a miniszterelnöktől az azonnali kérdések órájában.

2022. június 27., 17:25

Szerző:

Toroczkai László az azonnali kérdések órájában elmondta, hogy a Mi Hazánk örül annak, hogy a megyéket vármegyéknek, a kormánymegbízottakat pedig ispánnak fogják hívni, de ők a történeti magyar alkotmány visszaállítását is szorgalmazzák.

A Mi Hazánk elnöke azt is közölte, hogy támogatják az extraprofitadókat, ugyanakkor szerintük azt a kaszinókra és a nagy techmultikra is ki kellene vetni, amiből aztán 15 százalékkal meg lehetne emelni a rendőrök és a pedagógusok bérét.

„Önök ellenzékben vannak, és ezt mi tiszteletben tartjuk. Egy esetben nem fogjuk tiszteletben tartani, ha mint az elődpártjuk, beszaladnak Gyurcsány Ferenc hóna alá szabad levegőt szívni” – kezdte válaszát Orbán Viktor. Elmondása szerint a történeti alkotmányról külön beszél az alaptörvény. Extraprofitadót a koncesszióval szabályozott területekre jogilag nem lehetséges szerinte kivetni, és a kaszinókat is ilyen területnek tartja.

Toroczkai úgy fogalmazott, hogy a határon szolgáló, életüket kockáztató rendőrök kalasnyikovval felszerelt migránsokkal találkoznak, akik esetében a kormány azt kéri, hogy taxiztassák őket vissza Szerbiába, míg a Mi Hazánk szerint Ruandáig kellene az illegális határátlépőket visszaküldeni.

A kormányfő erre úgy válaszolt, hogy a migráció ügyében sok munka vár még rájuk, ennek megoldására a belügyminiszter két hónapot kapott. Pintér Sándor minisztériumának feladata, hogy felállítsanak egy külön testületet csak a határvédelemre, amely nem rendőrökből és katonákból áll.

(Kiemelt kép: Toroczkai László. Fotó: MTI/Illyés Tibor)