06:45 - 09:00

Keljfeljancsi

Fiala János műsora

Több tonna fertőző, covidos orvosi hulladékot találtak Ukrajnában

Covid-laborokból származó több ezer fecskendőt, szerves hulladékot, biológiai oldattal szennyezett eszközöket találtak üresen álló épületekben.

2021. február 15., 15:31

Szerző:

A hatóságok Kijev és Mikolajiv megyében több tonna használt orvosi eszközre és szerves orvosi hulladékra bukkantak – írta meg a Karpathir.com. A zsákokban, vödrökben talált holmik olyan egészségügyi intézményekből, laboratóriumokból származnak, amelyek covid-diagnosztizálással és fertőzött betegek kezelésével foglalkoznak.

A szemetet olyan épületekben rejtették el, amelyek erre a célra nem alkalmasak, közölte a belügyminisztérium. A rendőrség a helyszíneken több ezer használt fecskendőt, elemzéshez és fertőtlenítéshez szükséges anyagot, szerves hulladékot, biológiai oldattal szennyezett eszközöket találtak.

Mint kiderült, a ludas egészségügyi intézmények ahelyett, hogy megsemmisítették volna, inkább bérelt épületekben gyűjtötték össze a feleslegessé vált, fertőzésveszélyes eszközöket. A felelőtlen tisztviselő személyek ellen hatalommal és szolgálati beosztással való visszaélés címén eljárás indult. Akár 3-6 év közötti szabadságvesztésre is ítélhetik őket.

(Kiemelt kép: 168.hu | Dimény András)

05:37

Esni viszont valószínűleg nem fog. A legmagasabb nappali hőmérséklet 5 és 10 fok között alakul.