Több mint másfél milliárdos a tankerületi központok lejárt adóssága

Év végére 1,6 milliárd forintra nőtt az adósságuk. 

2023. november 29., 07:41

Szerző:

Hatvan tankerületből immár 38-nak van tartozása, míg szeptemberben 33-nak volt a Magyar Államkincstár (MÁK) összesítése szerint – írja a Népszava. Akkor összesen 1289 millió forint adósságuk volt. A lap hiába érdeklődött a tankerületeket irányító Klebelsberg Központnál (KK), hogy milyen jellegű adósságaik vannak a központoknak.

November elején a költségvetési felügyelőket delegálásával kapcsolatban azt mondta a KK, egyetlen tankerületnek sincs nagyobb tartozása, ugyanakkor a MÁK havi listáin többször is szerepelnek.

A Pedagógusok Szakszervezetének (PSZ) elnöke szerint az állam rendszeresen nem ad elég pénzt energiaszámlára. Totyik Tamás szerint olyan is előfordul, hogy a beszállítóiknak sem tudnak időben fizetni a központok.

 (Kiemelt képünk illusztráció. Fotó: Andrej ISAKOVIC / AFP)

 

2024. június 25., 13:43

Magyar Péter, a Diákhitel Központ korábbi vezetője, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. korábbi igazgatósági tagja, a Volánbusz Zrt. korábbi igazgatósági tagja, Miniszterelnökség korábbi csoportvezető diplomatája és a Magyar Fejlesztési Bank korábbi EU Jogi Igazgatósági elnöke szerint, ha valódi változást szeretnénk, akkor le kell váltani az elitet.