Több mint 400 esethez riasztották a tűzoltókat a viharos szél miatt

Tetőket bontott meg és fákat csavart ki a szél. Sok helyen elszakadtak az elektromos vezetékek.

2021. február 12., 10:00

Szerző:

Több mint négyszáz esethez riasztották a tűzoltókat csütörtökön a télies, szeles időjárás miatt – közölte Mukics Dániel, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivője pénteken az MTI-vel. A szóvivő azt mondta, épületek tetőszerkezetében okozott károkat a szél: megbontotta a tetőt, cserepeket sodort le.

Letört ágak, kidőlt fák miatt is riasztották az egységeket. A fák épületekre és utakra dőltek, és sok helyen elszakították az elektromos vezetékeket, emiatt több megyében áramkimaradások voltak. Ezeket a szolgáltatók java részt helyreállították, de Borsod-Abaúj-Zemplén, Nógrád és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében 800 fogyasztási helyen jelenleg is áramkimaradás van. A helyreállításon a szolgáltató folyamatosan dolgozik.

Közlekedési baleseteknél is szükség volt a tűzoltók segítségére: elakadt, összeütközött, árokba csúszott teherautók, személyautók műszaki mentését végezték.

(Kiemelt kép: MTI/Mihádák Zoltán)

18:22

Dobrev Klára szerint megtámadták a közös listára és a közös főpolgármesternek ajánlásokat gyűjtő aktivistákat, amellyel a hatalom egyértelműen jelezte, hogy a végnapjait éli. Orbán Viktor mindeközben meglehetősen máshogy gondolkodik a kormánypártokról, szerinte ugyanis a közelgő választások egyértelmű esélyese a Fidesz-KDNP.

16:30

Hadházy Ákos betekintést kért és kapott a Diákhitel Központ néhány, még Magyar Péter idején megkötött szerződésbe. Az erről szóló posztjában az országgyűlési képviselő kifejtette, az általa látott iratok tartalma felvethetik a büntetőjogi felelősség kérdését, ugyanakkor nem minden információt osztottak meg vele. Magyar Péter külön Facebook-bejegyzésben reagált Hadházy vádjaira.

15:42

Visszatér a jellemzően napos, száraz, kora nyárias időjárás április utolsó hétvégéjén; a hőmérséklet csúcsértéke vasárnap már 25 Celsius-fok körül alakul, de a szél sokfelé lesz élénk - derül ki a HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.

15:24

A figyelőszolgálatban részt vevő orvosok jelentései alapján április 15. és 21. között 9200-an fordultak orvoshoz influenzaszerű tünetekkel - közölte a Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ (NNGYK) a honlapján csütörtökön közzétett jelentésében. Akut légúti fertőzéssel 132 800 ember kereste fel orvosát. A tájékoztatás szerint az influenzaszerű megbetegedéssel orvoshoz fordulók 31,6 százaléka gyerek, 33,5 százaléka 15-34 éves, 24,4 százaléka 35-59 éves, míg 10,5 százaléka a 60 éven felüliek korcsoportjába tartozott.