Több megyében is rombolt a hétfői vihar

Az Időkép szerint Budapest felé tart a vihar. 

2023. augusztus 29., 08:39

Szerző:

Több vármegyében is munkát adott a tűzoltóknak a viharos időjárás hétfő este: elsősorban útra, épületekre dőlt fák, letört ágak eltávolításához kérnek segítséget a tűzoltóktól – közölte a katasztrófavédelem hétfő éjjel az MTI-vel. Mint írták, az intenzív csapadék és az erős szél fákat döntött ki, ágakat szakított közutakra, járdákra, kerítésekre és vezetékekre. Több helyen a közúti közlekedést akadályozzák a félbetört fák. Akadnak olyan esetek, ahol a villanyvezetéken fennakadt ágak eltávolításához, valamint ingatlanokba befolyt víz kiszivattyúzásához kérték a tűzoltók segítségét.

A közlemény szerint Baranya, Fejér, Somogy, Tolna és Veszprém vármegyét is érintette a viharos időjárás. A bejelentések hétfő este folyamatosan érkeztek. Kedden napközben a Dunától keletre kiemelten a Dunakanyar, Északi-középhegység térségében, illetve az Alföld keleti részén is előfordulhatnak heves zivatarok. A vihar Budapest felé tart. 
A Dunántúl kapta a főműsort hétfő éjjel, a front több felvonásban hozta a zivatarokat – írja az Időkép. A heves viharok sajnos ismét károkkal jártak. A viharos szél több megyében fákat döntött ki, ágakat tört le, amik házakra, vezetékekre, utakra dőltek. Épületek, kerítések rongálódtak, a közlekedést akadályozták a kidőlt fák, letört ágak. 
A tűzoltók folyamatosan dolgoztak, a legtöbb bejelentés Baranya, Fejér, Somogy, Tolna és Veszprém vármegyéből érkezett, közölte az MTI. A Balatonnál 100 km/órás széllökést mért a viharvadász csapat, Siófokon a vihar közepét találta el.

(Kiemelt képünk: a tűzoltók veszélytelenítenek a vihar okozta károk miatt. Fotó: BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság Facebook oldala)

15:04

A MÁV fiatalnak nevezhető Siemens Desiro motorvonatainak 38 százaléka nem közlekedik a karbantartás elmaradása miatt. A MÁV szerint kereskedelmi zavarok vannak a háttérben, Vitézy Dávid szerint viszont Lázár János jóvoltából összeomlott a karbantartás is.