Több hektáron égett a nádas a Velencei-tó partján

Gárdony és Dinnyés között több helyen kigyulladt a növényzet.

2021. szeptember 8., 15:08

Szerző:

Szerda délután a Velencei-tó partján több hektáron lángolt a nádas, írja az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság a Facebookon. A vasúti pálya melletti, déli partoldalon Gárdony és Dinnyés között több helyen kigyulladt az aljnövényzet, füves, bokros rész és a nádas.

A dinnyési vasútállomás a 7-es főút irányában négy hektáron át pusztítottak a lángok. A tűz terjedését a székesfehérvári és a pusztaszabolcsi hivatásos tűzoltók akadályozták meg vízsugárral és kéziszerszámokkal.

(Kiemelt kép: Kigyulladt a vasúti pálya melletti partoldal 2021. szeptember 7-én délután a Velencei-tó déli partján. Fotó: Szabó-Bisztricz Anett tűzoltó százados / BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság)

Tegnap 20:38

Kaposvárra hozza legnagyobb európai gyártóegységét a kínai Jiecang, a lineáris hidraulikus szerkezetek előállításával foglalkozó vállalat mintegy 25 milliárd forintos beruházásával 200 új munkahely jön létre a városban – közölte szerdán Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter.

 

Tegnap 19:33

Az ukrajnai konfliktus valószínűleg nem fog lezárulni a 2024 második felében esedékes magyar EU-elnökség alatt – vélekedtek az  Európai Parlamentben szerdán bemutatandó, a magyarországi jogállamisággal kapcsolatos jelentés szerzői brüsszeli sajtótájékoztatójukon.

 

2023. május 31., 16:21

David Pressman visszaadta Orbánnak a szóviccelődést, amit a miniszterelnök évértékelőjén eresztett el az amerikai diplomata nevének nem túl ízléses tükörfordításával.