Tipikus MÁV-eltévedt egy vonat

Reméljük, hogy ez nem válik bevett gyakorlattá. 

2022. augusztus 16., 18:11

Szerző:

 

Kedd délelőtt a Miskolcról Fonyódra tartó 15607-es vonat Érd-elágazásnál rossz irányban közlekedett tovább. A vonatnak itt Tárnok felé kellett volna haladnia, azonban maradt a 40a vonalon, majd Érd állomáson is áthaladva Százhalombattán állították meg, írja az iho.hu.  A MÁVinform tájékozatása szerint a vonat végül 2 óra 10 perces késéssel ért be Fonyódra.

A lap információ szerint a MÁV-nál az a döntés született, hogy a Fonyódi vonat kerülővel megy tovább: Pusztaszabolcson és Börgöndön át jut el Székesfehérvárra, ahonnan már újra a 30-as vonalon folytathatja útját célállomása felé. Mivel a Pusztaszabolcs–Székesfehérvár vonalszakasz nincs villamosítva, a járat szergejes előfogatot kapott Százhalombattán: Dunai Finomító tartalékát, a 316-os Szergejt küldték a feladatra.

A lap úgy tudja, hogy a zavar hátterében az áll, hogy a vonat eleve késett és az elsődleges tervekkel ellentétben mégis a Százhalombatta felé közlekedő személyvonat előtt közlekedett, az irányítás azonban nem változtatott a vágányutakon.

(Fotó: MTVA/Bizományosi: Róka László)