Tiltakoznak a szülők a tankerületi vezető nizzai „tanulmányi útja” ellen

A szülők szerint nem erre kellene költeni a pénzt. 

2023. május 22., 13:51

Szerző:

Transzparenseket helyeztek a szülők és piros-fehér szalaggal zárta le az Észak-Pesti Tankerületi Központ épületét miután kiderült, hogy annak vezetőjét és több általános iskola igazgatóját az önkormányzat utaztatta Nizzába „tanulmányi útra”. A tiltakozó szülők szerint néhány vezető tengerparti nyaraltatása helyett a pedagógusok megbecsülését praktikusabb lenne többek között versenyképes fizetésekkel kifejezni – írja a Hvg. A lapnak eljuttatott transzparensre azt írták: „Nektek Nizza feltétlenül, nekünk pizza feltét nélkül”.

Mint arról korábban beszámoltunk, a XVI. kerületi önkormányzat fideszes polgármestere szerint évek óta hagyomány, hogy külföldi utakon ismerkednek más országok oktatási rendszereivel a kiutaztatott tanárok. Akkor az egyik tiltakozó pedagógus azt mondta, hogy a munkájukhoz szükséges krétákat és táblafilceket saját pénzünkből kell beszerezniük, színes fénymásolójuk nincs, csak egyetlen fekete-fehér és azzal spórolniuk kell. 

(Kiemelt képünkön a nizzai tengerpart. Fotó: Frederic Dides / Hans Lucas / Hans Lucas via AFP)

A Balaton átlagos vízállása 5 centimétert emelkedett az elmúlt 4 nap alatt, péntekre elérte a 120 centiméteres szabályozási szintet a vizugy.hu adatai szerint.