Tagságival és titkos felvételivel látogatható Tiborcz új svábhegyi klubja

Éljenek az angolszász privát klubok hagyományai, illetve a századforduló Magyarországának előkelő klubélete!

2023. szeptember 5., 13:28

Szerző:

A több száz éves múltra visszatekintő angolszász privát klubok hagyományait, illetve a századforduló Magyarországának előkelő klubéletét idézi meg a BDPST Group újonnan átadott beruházása, a Botaniq Budai Klub, amely a napokban nyílt meg a Svábhegyen, a korábbi Fonográf Klub helyén – idézi a cég közleményét a Turizmus.com.

„A svábhegyi környezet hangulatát tükröző, modern elvárásoknak megfelelően felépített szabadidős és rekreációs központ a klasszikus polgári értékrendet és mentalitást testesíti meg”

A központ szolgáltatásait a brit „private members clubokhoz” hasonlóan csak tagságival lehet majd látogatni. Étterem, különböző wellness- és fitneszszolgáltatások, teniszpályák és gyermekeknek fenntartott Kids’ Club is van az épületben, de „a tagok közötti tárgyalások lebonyolítására is alkalmas lesz az ingatlan”.

 

„A tagok belépési díjat és éves tagdíjat fognak fizetni, ugyanakkor csak azokat vesszük fel, akiknek a jelentkezését a titkos felvételi bizottság szavazáson elfogadja”. 

– idézi a Turizmus.com.

Mint a Turizmus.com írja, a tagsággal látogatható exkluzív klubok Magyarországon is virágoztak a 19. században, illetve a 20. század elején, a második világháborút követően azonban teljesen eltűntek. Az első ilyen klubot maga gróf Széchenyi István alapította Pesti Casino néven, angolszász mintára. 

(Kiemelt képünk forrása: BDPST Group)

Magyar Péter, a Tisza Párt alelnöke és EP-listavezetője közzétette annak a szavazásnak a végeredményét, amelyen eldőlt, hogy kik és milyen sorrendben szerepelnek majd a párt listáján.

Tegyünk világos vállalást: amíg nemzeti kormány áll az ország élén, Magyarország nem lép be az orosz-ukrán háborúba senkinek az oldalán. De ha nem a Fidesz és a KDNP, ha nem a nemzeti erők kezében lenne a kormány, Magyarország már nyakig benne lenne a háborúban - közölte Orbán Viktor miniszterelnök pénteken, a Fidesz-KDNP európai parlamenti választási kampányindító rendezvényén a Millenárison.

Sikeres megállapodást követően adásvételi szerződést írt alá a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Talentis Group Zrt., amelynek értelmében a zárási feltételek sikeres teljesülése esetén 100 százalékos tulajdonosa lesz Magyarország piacvezető kiskereskedelmi babaáruházláncának, a Brendon Holding Kft.-nek - közölte a Mészáros Csoport pénteken.