Tagságival és titkos felvételivel látogatható Tiborcz új svábhegyi klubja

Éljenek az angolszász privát klubok hagyományai, illetve a századforduló Magyarországának előkelő klubélete!

2023. szeptember 5., 13:28

Szerző:

A több száz éves múltra visszatekintő angolszász privát klubok hagyományait, illetve a századforduló Magyarországának előkelő klubéletét idézi meg a BDPST Group újonnan átadott beruházása, a Botaniq Budai Klub, amely a napokban nyílt meg a Svábhegyen, a korábbi Fonográf Klub helyén – idézi a cég közleményét a Turizmus.com.

„A svábhegyi környezet hangulatát tükröző, modern elvárásoknak megfelelően felépített szabadidős és rekreációs központ a klasszikus polgári értékrendet és mentalitást testesíti meg”

A központ szolgáltatásait a brit „private members clubokhoz” hasonlóan csak tagságival lehet majd látogatni. Étterem, különböző wellness- és fitneszszolgáltatások, teniszpályák és gyermekeknek fenntartott Kids’ Club is van az épületben, de „a tagok közötti tárgyalások lebonyolítására is alkalmas lesz az ingatlan”.

 

„A tagok belépési díjat és éves tagdíjat fognak fizetni, ugyanakkor csak azokat vesszük fel, akiknek a jelentkezését a titkos felvételi bizottság szavazáson elfogadja”. 

– idézi a Turizmus.com.

Mint a Turizmus.com írja, a tagsággal látogatható exkluzív klubok Magyarországon is virágoztak a 19. században, illetve a 20. század elején, a második világháborút követően azonban teljesen eltűntek. Az első ilyen klubot maga gróf Széchenyi István alapította Pesti Casino néven, angolszász mintára. 

(Kiemelt képünk forrása: BDPST Group)