Tiborcz cége mégsem emel tőkét, nehogy kiderüljön, kik állnak mögötte

2017. október 18., 17:02

Szerző:

A cégbíróság a minap megakasztotta a Tiborcz Istvánhoz, azaz Orbán Viktor vejéhez kapcsolt BDPST Zrt. változásbejegyzési kérelmét, mondván: csak akkor lehet tőkét emelni a luxusingatlan-kereskedésben, ha felfedik a vállalat tulajdonosi szerkezetét – írja a Válasz.hu.

Na de felfedték-e? Á, dehogy. Ezzel szemben a társaság október 10-i közgyűlésén hatályon kívül helyezték a tőkeemelésről szóló határozatot, majd megbízták a cég jogi képviselőjét, hogy vonja vissza a törvényszékhez benyújtott változásbejegyzési kérelmet.

Fotó: Forrás: Orbán Viktor/Facebook

Vagyis teljes visszavonulót fújt, így a tulajdonosok kiléte sűrű homályban marad. Kár, mert nagy izgalommal olvasnánk a listát.

A BDPST Zrt. eddig nyolc nagy értékű ügylettel került be a hírekbe, s legalább öt ingatlan (a turai kastély, a belvárosi Mahart-ház, a badacsonyi Ranolder-villa, egy orbánhegyi telek és egy Andrássy úti palotarész) máig a cég portfóliójába tartozik – emlékeztet a lap.

Hétfőn még napos idő várható, majd kedden hidegfront érkezik megélénkülő széllel, és egyre többfelé várható eső, zápor, zivatar. Csütörtök reggelre csökken a felhőzet, és visszatér a napsütés, de a hőmérséklet csúcsértéke kissé visszaesik, 20-24 Celsius-fok körül alakul - derül ki a HungaroMet Zrt. előrejelzéséből, amelyet vasárnap juttattak el az MTI-hez.