Tényleg Lázár Jánoshoz kerülnek a budapesti építés és fejlesztés ügyei

Mindezt a Miniszterelnökség erősítette meg, azt nem tudni, hogy Fürjes Balázs egész államtitkársága is ő alá lesz-e rendelve.

2022. május 17., 21:40

Szerző:

Valóban Lázár János új, Építésügyi- és Beruházási Minisztériuma felel majd a Budapesti Fejlesztési Központ építési- és fejlesztési ügyeiért , erősítette meg az RTL.hu-nak a Miniszterelnökség a Telex korábbi értesüléseit.

A hírportál kérdésére azt írták,

hogy azok a feladatkörök, amelyeket a Budapest Fejlesztési Központ az építésügy és a beruházások területein ellátott, Lázár János tárcájához kerülnek.

A főváros több ezermilliárd forintnyi beruházását eddig a Fürjes Balázs által vezetett és a Gulyás Gergely Miniszterelnöksége alá tartozó BFK felügyelte, de ez hamarosan másként lesz, bár azt a Miniszterelnökség nem árulta el, hogy Fürjes teljes államtitkársága is Lázár János alá kerül-e majd be.

Lázár amúgy korábban úgy nyilatkozott, nem Budapestet, hanem a vidéket kell elsősorban fejleszteni. Tarlós István volt főpolgármester pedig Lázárról korábban úgy fogalmazott, „Budapestet soha nem szerette.”

(Kiemelt kép: Kihelyezett frakcióülésre érkezik Lázár János 2018-ban. MTI Fotó: Koszticsák Szilárd)

Tegnap 21:02

Ráadásul hat egymást követő napot tölthetnénk otthon a karácsonyi héten a Gazdaságfejlesztési Minisztérium friss tervezete szerint. Lenne ugyanakkor három olyan szombat is, amikor dolgozni kellene.

Tegnap 20:46

Halálos motorbaleset történt a fővárosban a Gyáli úton hétfő délután, az utat a Könyves Kálmán körútnál lezárták – tudatta a rendőrség a honlapján.

2023. május 29., 16:23

Novák Katalin részt vett a csíksomlyói búcsún, és látogatásának helyszíneiről folyamatosan beszámolt a közösségi oldalán. A „nem megfelelő nyilvános üzenetek” miatt a román külügy tiltakozott Magyarország bukaresti nagyköveténél. A Sándor-palota szerint a „román külügyminisztérium tiltakozása túlzó és indokolatlan”.