Tényleg Lázár Jánoshoz kerülnek a budapesti építés és fejlesztés ügyei

Mindezt a Miniszterelnökség erősítette meg, azt nem tudni, hogy Fürjes Balázs egész államtitkársága is ő alá lesz-e rendelve.

2022. május 17., 21:40

Szerző:

Valóban Lázár János új, Építésügyi- és Beruházási Minisztériuma felel majd a Budapesti Fejlesztési Központ építési- és fejlesztési ügyeiért , erősítette meg az RTL.hu-nak a Miniszterelnökség a Telex korábbi értesüléseit.

A hírportál kérdésére azt írták,

hogy azok a feladatkörök, amelyeket a Budapest Fejlesztési Központ az építésügy és a beruházások területein ellátott, Lázár János tárcájához kerülnek.

A főváros több ezermilliárd forintnyi beruházását eddig a Fürjes Balázs által vezetett és a Gulyás Gergely Miniszterelnöksége alá tartozó BFK felügyelte, de ez hamarosan másként lesz, bár azt a Miniszterelnökség nem árulta el, hogy Fürjes teljes államtitkársága is Lázár János alá kerül-e majd be.

Lázár amúgy korábban úgy nyilatkozott, nem Budapestet, hanem a vidéket kell elsősorban fejleszteni. Tarlós István volt főpolgármester pedig Lázárról korábban úgy fogalmazott, „Budapestet soha nem szerette.”

(Kiemelt kép: Kihelyezett frakcióülésre érkezik Lázár János 2018-ban. MTI Fotó: Koszticsák Szilárd)

A kormány két hetet adott az üzemanyag-kereskedőknek, hogy a régiós országokhoz igazítsák az áraikat. Egri Gábor, a Független Benzinkutasok Szövetségének elnöke szerint nem mindegy, hogy a KSH mely környező államok árait fogja alapul venni.

Dobrev Klára szerint megtámadták a közös listára és a közös főpolgármesternek ajánlásokat gyűjtő aktivistákat, amellyel a hatalom egyértelműen jelezte, hogy a végnapjait éli. Orbán Viktor mindeközben meglehetősen máshogy gondolkodik a kormánypártokról, szerinte ugyanis a közelgő választások egyértelmű esélyese a Fidesz-KDNP.

Hadházy Ákos betekintést kért és kapott a Diákhitel Központ néhány, még Magyar Péter idején megkötött szerződésbe. Az erről szóló posztjában az országgyűlési képviselő kifejtette, az általa látott iratok tartalma felvethetik a büntetőjogi felelősség kérdését, ugyanakkor nem minden információt osztottak meg vele. Magyar Péter külön Facebook-bejegyzésben reagált Hadházy vádjaira.

Visszatér a jellemzően napos, száraz, kora nyárias időjárás április utolsó hétvégéjén; a hőmérséklet csúcsértéke vasárnap már 25 Celsius-fok körül alakul, de a szél sokfelé lesz élénk - derül ki a HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.

A figyelőszolgálatban részt vevő orvosok jelentései alapján április 15. és 21. között 9200-an fordultak orvoshoz influenzaszerű tünetekkel - közölte a Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ (NNGYK) a honlapján csütörtökön közzétett jelentésében. Akut légúti fertőzéssel 132 800 ember kereste fel orvosát. A tájékoztatás szerint az influenzaszerű megbetegedéssel orvoshoz fordulók 31,6 százaléka gyerek, 33,5 százaléka 15-34 éves, 24,4 százaléka 35-59 éves, míg 10,5 százaléka a 60 éven felüliek korcsoportjába tartozott.