Távozik Mészáros Lőrinc cégének PR- és marketingigazgatója

2018. május 29., 18:44

Szerző:

Távozik Mészáros Lőrinc cégétől, a Mediaworks Hungary Zrt.-től Kázmér Judit PR- és marketingigazgató, a megyei lapokat kiadó Pannon Lapok Társasága (PLT) volt ügyvezetője – értesült a 24.hu.

A távozás hírét nyilvánosan még nem jelentették be, a mintegy 200 médiaterméket birtokló vállalat honlapján még Kázmér szerepel a vezetőség tagjai között. A portál információi szerint belső üzenetben már elbúcsúzott a munkatársaktól, Facebook-oldalán pedig nyilvános posztban is közölte a hírt. Posztja alapján május 28-án ér véget munkaviszonya. Igaz, csak a 24.hu-tól értesült arról, hogy a posztja nyilvánosan elérhető volt, azóta ezt megváltoztatta. Nem indokolta, hogy miért távozik a cégtől.

Fotó: Facebook

A portál emlékeztet, hogy Kázmér Judit 1995-től volt a Pannon Lapok Társasága munkatársa, amelyet 2016 áprilisáig a távozni kényszerülő Szabó Miklóssal közösen, majd ezt követően egyedül vezetett. A PLT ügyvezetőjeként ő vezényelte le a 2016-os fúziót, amikor a PLT-t megvásárolta a Mediaworks. Ezután lett a Mediaworks pr és marketing igazgatója. A 24.hu értesülései szerint azt az ígéretet kapta, hogy a fúzió után hozzá kerül a megyei lapok felügyelete, ez azonban nem így történt.

Az ő ügyvezetése alatt történt, amikor 2016 karácsonyán a PLT-hez tartozó Fejér Megyei Hírlapban megjelent a meghackelt Orbán Viktor miniszterelnökkel készített interjú, amiben néhány mondatot megváltoztattak. Az eset után több újságírót, szerkesztőt elbocsátottak. Emiatt idén május elején Klecska Ernő és Hajnal Csilla első fokon pert nyert, a bíróság kimondta, hogy törvénytelenül bocsátották el őket.

Május 1-jén a délutáni órákban 24 Celsius-fok körüli csúcshőmérsékletre van kilátás. A hét második felében változékonyabbá válik az időjárás, többfelé kell élénk, erős szélre és esőre készülni, emellett kissé visszaesik a hőmérséklet is – derül ki a HungaroMet Zrt. előrejelzéséből, amelyet vasárnap juttattak el az MTI-hez.