Tartós, sűrű köd, ónos szitálás várható

Az ország nagy részére figyelmeztetést adott ki a tartós, sűrű köd veszélye miatt az Országos Meteorológiai Szolgálat szerdára.

2021. február 23., 18:37

Szerző:

A veszélyjelzés szerint Budapestre, valamint Pest, Baranya, Bács-Kiskun, Békés, Borsod-Abaúj-Zemplén, Csongrád-Csanád, Fejér, Hajdú-Bihar, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Nógrád, Somogy, Szabolcs-Szatmár-Bereg és Tolna megyére adták ki a figyelmeztetést.

Azt írták: a nappali órákban fokozatosan feloszlik a köd, de szerda este ismét romlanak a látási viszonyok. Akkor sűrű ködre elsősorban a Dél-Dunántúlon és a Duna vonalától keletre lévő területeken kell számítani.

A fagypont alatti hőmérsékletű területeken néhol gyenge ónos szitálás is előfordulhat - tették hozzá.

Az előrejelzés szerint szerdán a leghidegebb órákban mínusz 3 és plusz 4 Celsius-fok között alakul a hőmérséklet. A csúcsértékek a napos területeken 12 és 19 fok között várhatók, de a tartósabban felhős, ködös tájakon hűvösebb is lehet.

(Kiemelt képünk: 168 archiv)

A kormány két hetet adott az üzemanyag-kereskedőknek, hogy a régiós országokhoz igazítsák az áraikat. Egri Gábor, a Független Benzinkutasok Szövetségének elnöke szerint nem mindegy, hogy a KSH mely környező államok árait fogja alapul venni.

Dobrev Klára szerint megtámadták a közös listára és a közös főpolgármesternek ajánlásokat gyűjtő aktivistákat, amellyel a hatalom egyértelműen jelezte, hogy a végnapjait éli. Orbán Viktor mindeközben meglehetősen máshogy gondolkodik a kormánypártokról, szerinte ugyanis a közelgő választások egyértelmű esélyese a Fidesz-KDNP.

Hadházy Ákos betekintést kért és kapott a Diákhitel Központ néhány, még Magyar Péter idején megkötött szerződésbe. Az erről szóló posztjában az országgyűlési képviselő kifejtette, az általa látott iratok tartalma felvethetik a büntetőjogi felelősség kérdését, ugyanakkor nem minden információt osztottak meg vele. Magyar Péter külön Facebook-bejegyzésben reagált Hadházy vádjaira.

Visszatér a jellemzően napos, száraz, kora nyárias időjárás április utolsó hétvégéjén; a hőmérséklet csúcsértéke vasárnap már 25 Celsius-fok körül alakul, de a szél sokfelé lesz élénk - derül ki a HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.