Berki Krisztián vizes ruhában kisétált a medencéből, majd bejelentette, hogy indul Budapest főpolgármesteri posztjáért

2019. július 19., 13:54

Szerző:

Fokozódik a verseny a főpolgármesteri címért. Berki Krisztián médiaszemélyiség ugyanis ma azt jelentette be, hogy elindul az őszi önkormányzati választásokon, és októberben ő lesz Budapest főpolgármestere.

Facebook-oldalán egy olyan videót tett közzé, amelyen – nehezen értelmezhető okból – vizes ruhában kisétál egy medencéből, majd leszögezi, hogy igen, indul, és csak ő képes nyugdíjba küldeni Tarlós Istvánt.

A bejegyzésben azt írta, hogy soha nem akart politikus lenni, de úgy érzi, hogy Budapestnek változásra és egy jó vezetőre van szüksége.

– De amit az ellenzéki oldalon látok, a testnevelésből felmentettek társaságának kapálózását, az nem vezet sehova. Így nem lehet leváltani Tarlós Istvánt. Pedig neki már ideje nyugdíjba menni! Karácsonynak meg úgyis csak három napja van egy évben, az is decemberben. Ezért úgy döntöttem, hogy októberben elindulok a főpolgármesteri székért

– magyarázta döntését a celebritás.

Megjegyezte, hogy sosem veszített, most sem fog, és nem előválasztást akar nyerni, hanem ő lesz a következő főpolgármester.

 

Támogatókat, pártokat bejelentésében nem említett.

Berki Krisztián egyébként érintett abban a büntetőeljárásban, amely áfacsalás és egy fiktív számlagyárat üzemeltető szervezet miatt indul. Az ügynek több mint 60 vádlottja van, többek között Berki Krisztián, illetve az Orbán-kormány mára kegyvesztetté vált kommunikációs vállalkozója, Kuna Tibor. Az előkészítő tárgyaláson mindketten elismerték bűnösségüket, az ügyészség felfüggesztett börtönbüntetést kért Berkire. A híresség a Dózsa György úti gázolóval, M. Richárddal is jó viszonyt ápol.

A legmagasabb jövedelmű járásokban is hozzá lehet jutni a legmagasabb támogatáshoz, ha az igénylő keresete alacsony. Akár a 3,8 millió forintot is elérheti a támogatás összege, ha a felújítással sikerül 40 százalék fölé tornászni az energiamegtakarítást.