Tanár- és pénzhiány miatt zár be egy somogyi iskola

Tanár- és pénzhiányra hivatkozva bezár a nagybajomi Kolping-iskola.

2022. november 5., 08:55

Szerző:

Az intézmény fenntartója visszaadja az iskolaépületet a katolikus egyháznak. A kollégium húsz lakója Csurgóra költözik, a többi tanuló pedig a lakhelye és az iskola között ingázik majd. Az iskolában kőműveseket, pékeket és cukrászokat képeztek – írja az ATV.hu.

A csatornának nyilatkozó Orsós József gyereke is a nagybajomi Kolping-iskolába járt. Ma már teljesen üres volt az épület, mert a gyerekeknek az 50 kilométerre levő csurgói Nagyváty iskolában kezdődött meg pénteki oktatás.

A PDSZ szerint a rezsinövekedésre hivatkozva egyre több esetben ürít ki és von össze tagintézményeket a fenntartó, ezzel hatalmas terhet róva a szülőkre és a diákokra. „Hogy a dologi költségeken tudjon a fenntartó spórolni, intézményeket, tagintézményeket zár be, megszüntetnek csoportbontásokat, és ezáltal belenyúlnak az intézmények pedagógiai menetrendjébe – egyébként részben jogellenesen” – nehezményezte Nagy Erzsébet ügyvivő az ATV-nek nyilatkozva.

(Kiemelt kép: A nagybajomi Kolping iskola. Fotó: Nagybajom, google)

12:37

Karsai Dániel már minden pillanatban segítségre szorul, mozgásképtelen, már enni és inni sem tud. A volt alkotmányjogász mindent elrendezett maga körül, már csak arra koncentrál, hogy minél értelmesebben töltse el a hátralévő idejét.