Születésnapját ünnepelte volna, de nem volt miből, hát betört

A 44 éves férfi összesen hét betörést ismert be a rendőröknek. Nem válogatott: közért, lakás, ruhabolt. Munkanélküliként így biztosította megélhetését, magyarázata így szólt: „kellett a pénz”. 

2021. március 2., 07:47

Szerző:

A tápióbicskei körzeti megbízott elfogta, a dabasi rendőrök meggyanúsították, a bíróság letartóztatta azt a 44 éves férfit, aki betörésből szerzett pénzt születésnapi italára. Bűnlajstroma másik hat helyszínnel bővült - írja a police.hu

Tavaly szeptemberben járt hívatlan látogató egy gyáli lakásban, a betörést a hazatérő tulajdonos fedezte fel. Pénzes borítékja hiányzott, benne 150 ezer forint és 400 euró. A rendőrök rövid idő alatt azonosították a tettest, ám a 44 éves ócsai férfit hiába keresték ismert tartózkodási helyein. Az ellene kiadott elfogatóparancs alapján fogta el a tápióbicskei körzeti megbízott múlt csütörtökön.

A férfi tényfeltáró beismerő vallomást tett, éppen születésnapját ünnepelte volna, de nem volt miből, ezért átlépett a kerítésen, benyomott egy bukóablakot és a házban talált, pénzzel teli borítékot zsebébe dugva, körülbelül 10 perccel később elmenekült.

A kihallgatások során további, 2020 augusztusától elkövetett betöréseit kezdte sorolni a nyomozóknak. Három ócsai, három fővárosi bűncselekménnyel bővült gyanúsítása. Nem válogatott: közért, lakás, ruhabolt. Vitte, amit talált: pénz, ékszerek, fényképezőgép, édességek, szeszes italok. Az értékeken túladott, a pénzt felélte. Munkanélküliként így biztosította megélhetését, magyarázata így szólt, „kellett a pénz”.

Az azóta letartóztatott férfi ellen lopás bűntettének megalapozott gyanúja miatt a Dabasi Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya folytatja le a további eljárást.

(Kiemelt képünk illusztráció: 168.hu | Merész Márton)