Szomszédja kertjébe ásta el döglött teheneit a politikus

Úgy tűnik, nem csak zöldebb a szomszéd kertje, de halott állatok elására is alkalmasabb.

2023. szeptember 17., 19:47

Szerző:

A Blikk értesült róla, hogy elpusztult Bruder Márton törökbálinti ellenzéki képviselő két tehene. A tetemeket az érvényes szabályozás szerint hatóságilag kijelölt céggel kell elszállíttatni, a politikus ehelyett a szomszéd kertjében ásatta el. 

A helyi vadász talált rá a tehenek maradványaira, és értesítette a földterület használóját, Markaly Lászlót, aki rögtön tudta, hogy a szomszéd Bruder Márton jószága hullott el. A gazda nem érti, miért nem tudta saját területén megoldani a temetést a szomszédja. Bruder a Blikknek azt mondta, nem akart semmit sem eltitkolni. 

„Aznap 38 fokos hőség volt és péntek, a szállító cég hétfőn jött volna leghamarabb. Nem hagyhattam ott ilyen körülmények között a teheneket. Állatorvos megállapította, hogy felfúvódás okozta a halálukat. Ő javasolta, hogy átmenetileg mindenképp fedjük be valamivel, amíg el nem szállítják. Amikor napokkal később megérkezett a szállító cég, egyben már nem tudta volna kiszedni a gép, ezért nem volt lehetséges elszállítani a tetemeket” – nyilatkozta.

Bruder jószágai különben megnehezítik a helyiek életét. Markaly úgy nyilatkozott: „nagyon sok bosszúságot okoz nekünk, hogy a tehenei szanaszét kószálnak, a borjak tönkreteszik a villanypásztort, megijesztik a lovakat, de a hiába szólunk, hogy építsen kerítést”.

(Kiemelt képünk illusztráció. Fotó: AFP PHOTO/ ALAIN JOCARD)