Szombattól változik a buszközlekedés

Csaknem két hónapig kell számítani a forgalomkorlátozásra.

2021. szeptember 16., 14:05

Szerző:

Felújítás miatt szombattól megváltozott útvonalon közlekednek a buszok a XI. kerületi Október huszonharmadika utca környékén – közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) csütörtökön az MTI-vel.

Az érintett szakaszon november 15-ig forgalomkorlátozásra is számítani kell – áll a közleményben. A tájékoztatás szerint az Október huszonharmadika utcát és az Irinyi József utcát a Fehérvári út és a Bogdánfy utca között újítják fel. A munkálatok több ütemben zajlanak majd. Az átépítés várhatóan 2022 júliusában fejeződik be.

Az első ütemben a Petőfi híd felé vezető oldalt zárják le a Fehérvári úttól a Bercsényi utcáig, közműépítés miatt. A forgalmat a Bocskai út felé vezető útra terelik át. Emellett lezárják az Irinyi József utcában a külső sávot a Budafoki út és a Bogdánfy utca között. A szombaton kezdődő átépítés több járatot is érint, ezzel kapcsolatban tájékozódni a BKK honlapján, illetve a BKK FUTÁR alkalmazást használva lehet.

 

(Kiemelt képünk illusztráció: Érdeklődő egy Ikarus busz mellett a Nagy reptéri járműfotózás 2019 elnevezésű rendezvényen a budapesti Dózsa György téren 2019. december 28-án. Fotó: Mónus Márton / MTI)