Szombathelyig ér az élőlánc

A főváros mellett több vidéki városban, így Szombathelyen is élőlánccal tiltakoznak a pedagógusok és a diákok a sztrájktörvény kiüresítése és a pedagógusok bérszínvonala ellen. 

2022. október 5., 11:15

Szerző:

A szombathelyi Kanizsai Dorottya Gimnázium élőláncot szervezett, amit még az első iskolai óra előtt, reggel fél nyolckor össze is állítottak. A kanizsais pedagógusok mellett ott voltak a szomszédos Zrínyi Ilona Általános Iskola tanárai is – írja a nyugat.hu.

„Mi, a Szombathelyi Kanizsai Dorottya Gimnázium tanárai a Szombathelyi Zrínyi Ilona Általános Iskola pedagógusaival együtt úgy döntöttünk, hogy ez alkalommal nem sztrájkolunk. Nem sztrájkolunk, hiszen a sztrájktörvény kiüresítése nem tesz lehetővé valódi sztrájkot, így ezen az úton nem érhetünk el eredményeket, nem vívhatunk ki az ügyünknek figyelmet, és nem is remélhetjük, hogy kéréseink értő fülekre találnak. Nem mehetünk el azonban szó nélkül az időszerű problémák mellett, nem tehetünk úgy, mintha a rendszer jól működne, nem mondhatjuk azt, hogy elégedettek vagyunk, hiszen már csak az elhivatottságunk tart minket a pályán. És leginkább nem maradhatunk tiszta lelkiismerettel csendben akkor, amikor kollégáink veszítik el a munkájukat, diákok a tanáraikat azért, mert ők elég bátrak voltak ahhoz, hogy kiálljanak a közoktatásért” – idézi a lap az iskolák felhívását. 

 

(Kiemelt képünk: A Kanizsai Dorottya Gimnázium épülete Szombathelyen. Fotó: Wikimedia Commons/Pan Peter12)

2022. december 3., 19:59

Az  Agrárminisztérium államtitkára a vadhúst és az abból készült ételeket már gyermekkorban szükséges lenne népszerűsíteni, a közétkezésbe is bevezetni.