Szombathely fideszes alpolgármestere az édesvíz fontosságáról beszélt egy iskolában, a gyerekekkel körtáncot járattak a tiszteletére

2019. március 22., 10:41

Szerző:

Illés Károly, Szombathely Megyei Jogú Város alpolgármestere, Kohuth Viktor a VasiVíz Zrt. vezérigazgatója, valamint Takács Imréné az Oladi Általános Iskola igazgatónője a Víz Világnapja alkalmából diákoknak beszéltek a csapvíz, édesvíz fontosságáról – olvasta a város honlapján a Nyugat.hu.

A jeles eseményről hivatalos fotók is készültek, ezeken jól látszik, hogy a gyerekek egy része ismét mobildíszletként hasznosult a helyi potentátok látogatásához, egyik csoportjuk például ünneplőbe öltöztetve járt körtáncot a bácsik örömére.

Közben az is kiderült, hogy 220 kilométerrel arrébb, az egyik gazdagréti általános iskolában annyi ólmot mértek a csapvízben, hogy mindenki csak palackos vizet iszik.   

A legmagasabb jövedelmű járásokban is hozzá lehet jutni a legmagasabb támogatáshoz, ha az igénylő keresete alacsony. Akár a 3,8 millió forintot is elérheti a támogatás összege, ha a felújítással sikerül 40 százalék fölé tornászni az energiamegtakarítást.