Szókimondó üzenet bukkant fel húsvétkor a Mészáros-közeli szállodán

2018. április 3., 12:17

Szerző:

Nyugat.hu olvasója húsvét hétfő délutánján ezt a falragaszt fedezte fel a keszthelyi kikötőben álló, patinás Balaton szálló homlokzatán: 

Fotó: Nyugat.hu/olvasó

A szálloda közvetlen szomszédságában egy szintén műemlék-szálló, a Hullám áll, amely Tiborcz István érdekeltségéhez tartozik. 

A képen megfigyelhető homlokzatrész elvileg nem Tiborczé, hanem az úgynevezett Firstfund Intézményi Ingatlankezelési Alapé. Az alap kezelője a Konzum Befektetési Alapkezelő Zrt., a Konzum pedig papíron Jászai Gellért, a bedőlt SCD-csoport egykori frontembere érdekeltsége.

A Konzum-csoporthoz tartozik tavaly óta a Hunguest-szállodalánc is. A Hunguest szállodákat átvecő „Jászai-cégben” a tulajdonos Konzum PE Magántőkealap üzletrészére időközben rákerült az Eximbank 3,36 milliárdos jelzálogjoga, a szállodacég igazgatóságában pedig felbukkantak Mészáros Lőrinc emberei – emlékeztet a lap. 

Hétfőn még napos idő várható, majd kedden hidegfront érkezik megélénkülő széllel, és egyre többfelé várható eső, zápor, zivatar. Csütörtök reggelre csökken a felhőzet, és visszatér a napsütés, de a hőmérséklet csúcsértéke kissé visszaesik, 20-24 Celsius-fok körül alakul - derül ki a HungaroMet Zrt. előrejelzéséből, amelyet vasárnap juttattak el az MTI-hez.