Meghalt a börtönkórházban Szita Bence harmadik gyilkosa is

2019. szeptember 30., 09:19

Szerző:

Hosszan tartó, súlyos betegség után meghalt a börtönkórházban a Szita Bence meggyilkolásáért elítélt K. József - értesült a Blikk. Az információt a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága a fogvatartottak személyiségi jogai miatt nem erősítette meg a lapnak.

A 11 éves kisfiú mostohaanyja és K. József tettestársa már korábban elhunyt. A felbujtóként elítélt mostohaanya, P. Erika 2017-ben halt meg mellrákban, miután előzőleg lemondott a kemoterápiás kezelésről. Idén nyáron szintén daganatos betegségben halt meg a börtönben B. József, a gyilkosság ügyében elítélt másik tettes.

Szita Bencét 2012. október 29-én ölték meg Sántosnál egy erdőben. Három gyilkosa később kiásta a holttestét, majd Toponár környékén újra elrejtették.

A 11 éves felsőmocsoládi fiút nevelőapja barátnője, P. Erika csalta el otthonról, majd két társával brutálisan megölték. A tetteseket a Pécsi Ítélőtábla tényleges életfogytiglani börtönbüntetésre ítélte. K. József nyáron kérelmet nyújtott be a strasbourgi Emberi Jogok Európai Bíróságához, mert azt akarta, hogy tárgyalják újra az ügyét, amelyben szerinte hibát vétettek a hatóságok.

Magyarországon tavaly 115 ezer 65 évesnél idősebb magyar dolgozott a nyugdíj mellett. A legtöbben a feldolgozóiparban tevékenykedik, de a kereskedelemben és gépjárműjavításban is szép számmal dolgoznak az idősek.

Május 1-jén a délutáni órákban 24 Celsius-fok körüli csúcshőmérsékletre van kilátás. A hét második felében változékonyabbá válik az időjárás, többfelé kell élénk, erős szélre és esőre készülni, emellett kissé visszaesik a hőmérséklet is – derül ki a HungaroMet Zrt. előrejelzéséből, amelyet vasárnap juttattak el az MTI-hez.