Szirénapróba lesz hétfőn az ország több pontján

Morgatópróba lesz hétfő délelőtt 11 órától az ország több száz pontján.

2023. május 14., 18:38

Szerző:

A lakossági riasztó rendszer (Monitoring és Lakossági Riasztó - MoLaRi) csökkentett üzemű, úgynevezett morgatópróbájára kerül sor hétfő délelőtt 11 órától; ebben az időpontban az ország több száz pontján megszólalnak majd a szirénák  – közölte a Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) vasárnap közleményben a közösségi oldalán. A tájékoztatás szerint a MoLaRi-rendszert Borsod-Abaúj-Zemplén, Csongrád-Csanád, Fejér, Hajdú-Bihar, Heves, Komárom-Esztergom, Pest, Tolna, Vas, Veszprém, Zala megyében és Budapesten építették ki. Ennek során 768 lakossági riasztó-tájékoztató, illetve 419 monitoring végpontot telepítettek. A rendszer segítségével mintegy 517 ezer ember riasztható. Az év hátralevő részében tervezett szirénapróbák időpontjairól az OKF honlapján tájékozódhatnak az érdeklődők.

(Kiemelt képünk illusztráció. Fotó: MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba)

Tegnap 11:21

Két évvel a koronavírus-járvány nyomán bekövetkezett turisztikai összeomlás után ismét megjött az emberek utazási kedve. Idén a magyarok több mint harmada tervezi, hogy útnak indul kikapcsolódni. A Balaton idén is verhetetlen célpont.

Tegnap 07:32

Idén a balatonfüredi Kis Bergmann Cukrászda Tökmag sorbet pirosbogyós gyümölcsökkel elnevezésű alkotása lett az év fagylaltja - közölte a Magyar Cukrász Ipartestület pénteken az MTI-vel.