Ötmillió forintot kapott az állami Szerencsejáték Zrt-től Szijjártó Sarolta cége

2020. január 8., 12:34

Szerző:

A Szerencsejáték Zrt. honlapjára most felkerült adatok szerint az állami cég tavaly nyáron 5 millió forint értékben kötött szponzorálási szerződést a Truck Race Promotion Kft.-vel, amelynek a külügyminiszter testvére, Szijjártó Sarolta az operatív igazgatója – írja a 444.

A kamionversenyeket szervező céget bőségesen ellátják állami pénzekkel, még  Szijjártó Péter minisztériuma és háttérszerve is fizetett nekik

72 millió forintot tavaly egy konferencia szervezéséért. 

2016-ban 5 millió forintot, 2018-ban 71 millió forintot kapott az állami cégtől – jegyzi meg a portál.

A vállalkozást tavaly azzal bízták meg, hogy 215 millió forintért írjon egy 200 oldalas megvalósíthatósági tanulmányt a Nyíregyházára tervezett multifunkcionális versenypályáról. Ez oldalanként több mint egymillió forintos díjazást jelent. 

 

Hétfőn még napos idő várható, majd kedden hidegfront érkezik megélénkülő széllel, és egyre többfelé várható eső, zápor, zivatar. Csütörtök reggelre csökken a felhőzet, és visszatér a napsütés, de a hőmérséklet csúcsértéke kissé visszaesik, 20-24 Celsius-fok körül alakul - derül ki a HungaroMet Zrt. előrejelzéséből, amelyet vasárnap juttattak el az MTI-hez.