Szijjártó először beszélt a luxusjachtos nyaralásáról

2020. augusztus 25., 11:16

Szerző:

A külügyminiszter kedden a 471. számú főút Debrecen és Hajdúsámson közötti szakaszának átadási ünnepségén beszélt az ügyről. A hvg.hu szerint beszéde elején úgy fogalmazott, hogy a megjelent írások sértették az igazságérzetét.

Átadták a 471. számú főút Debrecen-Hajdúsámson közötti A 471. számú főút Debrecen-Hajdúsámson közötti szakaszának átadásán beszélt a külügyminiszter
Fotó: Czeglédi Zsolt

„Az életem egy nyitott könyv, ez azért van, mert a munkával fenntartott idő 100 százalék.” - jelentette ki a miniszter.

Szerinte ugyanez nem igaz a családi életére és családi vakációjára, a jachtozást pedig ennek tartja. Mindenkit arra kért, hogy ezt tartsa tiszteletben, a munkáról ezután is megad majd minden információt.

A politikus hozzátette, hogy nála „kicsit vonal alatti”, hogy 6 és 9 éves gyermekeiről fürdőgatyában nyugodtan lehet sunyiban készített képeket publikálni, de ezzel együtt tud élni. 

 

A külügyminiszter közölte: „nálam a jogszabályok tiszteletben tartása nem szezonális kérdés, abban biztosak lehetnek, hogy a rám vonatkozó jogszabályokat a közéletben és a magánéletben is tiszteletben tartom”. Kiderült továbbá, hogy a jachton a feleségén és gyermekein kívül barátaik is ott voltak.

Arra a kérdésre, miért Szíjj jachtján töltötte a nyaralását, a miniszter azt felelte:

„A családi vakáció a magánélet része.”

Arra sem felelt, hogy miből fizette ki a jachton töltött időt.

Átadták a 471. számú főút Debrecen-Hajdúsámson közötti
Fotó: Czeglédi Zsolt

18:28

Balogh Péter, a Védelmi Innovációs Kutatóintézet Reziliencia Központjának vezetője volt a Jazzy rádió vendége, aki arról beszélt, hogyan kellene megvédenünk a személyes adatainkat az internetes bankolás vagy a telefonhasználat során. A kibertér is háborús hadszíntérré vált, és a kibertérben végrehajtott támadások a civil lakosság életére is nagy hatással vannak.

A Závecz közvélemény-kutatása szerint Magyar Péter pártjának EP-listája a kutatás első felében jelentősen megelőzött minden ellenzéki pártot a DK–MSZP–Párbeszéd kivételével, így a harmadik helyen szerepel a rangsorban. A teljes lakosság 11%-a, a biztos szavazók 14%-a voksolna rá.