Szijjártó Péter napok óta ismételgeti, hogy globális fake news támadás

A külügyminiszter szerint véleményterror zajlik ellenük.

2021. június 27., 10:07

Szerző:

Ma már a nemzetközi politikai vitákat a liberális mainstream a lehető legkevésbé a tények talaján vívja meg, egész egyszerűen globális fake news támadást indítottak Magyarországgal szemben – reagált a pedofil bűnelkövetőkkel kapcsolatos törvényt ért kritikákra Szijjártó Péter, a külgazdasági és külügyminiszter a Kossuth rádió Vasárnapi újság című műsorában, írta az MTI. Mint fogalmazott:

„mindaz, amit mondanak, hazugság, mindaz amit mondanak, semmilyen összefüggésben nincs azzal a törvénnyel, amelyet a gyermekek védelmének érdekében fogadtunk el”.    

A magyar gyermekek védelméről szóló törvény kimondja – tette hozzá –, hogy egyrészt meg kell védeni a gyermekeket a pedofiloktól, másrészt a szülők kizárólagos joga a gyermekek szexuális orientációval kapcsolatos nevelése. Emellett kijelentette: az, amit a liberális mainstream állít erről a törvényről, hogy egyes társadalmi csoportokat diszkriminálna, hazugság.   

Azzal összefüggésben, hogy a német–magyar Európa-bajnoki futballmérkőzés és az uniós csúcs is részben erről szólt, azt mondta, évek óta világos: a liberális mainstream nem képes elfogadni, hogy Magyarországon a magyar emberek felhatalmazása alapján működő, a nemzeti érdeket első helyre helyező patrióta kormány van, amely „dacára annak, hogy szembemegy a liberális mainstreammel, sikeres”.   

A külgazdasági és külügyminiszer példátlan incidensnek nevezte, hogy péntekre virradóra egy órán keresztül szivárvány fényfestést vetített az Amnesty International a hágai magyar nagykövetség épületére, mint mondta, „a helyi hatóságok asszisztálása, sőt támogatása mellett”.   

Szijjártó Péter szerint már sokszor előfordult, hogy Magyarország az Európai Unió szabályaival összhangban levő jogszabályt alkotott, de akkor is támadták ezért.

Kitért arra, amit „műveltek a német–magyar futballmérkőzés előtt, miközben mindenki tudja, hogy a történelemben mindig nagyon rosszul sült el, ha politikai ügyeket, ideológiai vitákat a sporttal kevertek össze”.

Úgy fogalmazott: hihetetlen volt, hogy ilyen megtörténhet, a 21. században, egy labdarúgó európai mérkőzés előtt „ilyen gátlástalan és gusztustalan politikai botrányt keltettek, és Európán belül, egy másik európai országból, Magyarországról érkező szurkolókat folyamatosan provokáltak, miközben zajlott az ideológiai propaganda”.

Volt Facebook-poszt is

„A liberális mainstream gátlástalan fake news hadjáratot indított hazánkkal szemben azért, mert világossá tettük: a szülők kizárólagos joga a gyermekek szexuális orientációval kapcsolatos nevelése. Márpedig mindegy, mit mondanak rólunk, ebből nem engedünk! El a kezekkel a gyermekeinktől!”–- írta szombaton Facebook oldalán a külügyminiszter, hozzátéve: Ugyanakkor voltak/vannak, akik a véleményterror ellenére kiálltak mellettünk, vállalva a megbélyegzést, a hazug támadásokat. Köszönjük a hazánk melletti kiállást, Ti is számíthattok ránk!

Arról, hogy a külügyminiszter szerint egy globális fake news-kampány zajlik Magyarország ellen, Szijjártó már kedden is beszélt Luxemburgban.

(Kiemelt kép: Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter előadást tart Az afganisztáni kivonulás hatása a migrációra című konferencián a Külügyi és Külgazdasági Intézetben 2021. június 25-én. Fotó: MTI | Mohai Balázs)