Szijjártó Péter megvédi Magyarországot, de inkább a kormányt

Szijjártó Péter visszaszólt Mitt Romney-nak.

2021. szeptember 19., 14:59

Szerző:

Mitt Romney durva támadást indított a sajtószabadság és a demokrácia ellen – közölte a külgazdasági és külügyminiszter vasárnap a Facebookon. Szijjártó Péter bejegyzésében kifejtette, az amerikai szenátor azért bírált egy amerikai televíziós újságírót, mert elmondta a saját véleményét Magyarországról, „amely történetesen nem esett egybe a liberális mainstream hazánkkal szembeni hazugsághadjáratával”.

Kiemelte, Mitt Romney a kormányt azzal vádolta, hogy a népakarattal szemben kormányoz, „holott a népakarat a választáson fejeződik ki, márpedig mi egymás után háromszor kaptunk kétharmados felhatalmazást egy olyan választási rendszerben, ahol mindenkinek egyenlő súlyú szavazata van, függetlenül a lakóhelyétől”. „Demokráciát és sajtószabadságot féltő NGO-k, ébresztő!” – zárta üzenetét Szijjártó Péter, melyet az MTI szemlézett.

„Az állami hírügynökség arra már nem vette a fáradságot, hogy leírja, mit is állított Mitt Romney és ki is ő, mindössze Szijjártót idézték a hírben” – írja a Magyar Hang. 

Mitt Romney amerikai republikánus szenátor, 2012-ben ő volt pártja elnökjelöltje, de Barack Obamával szemben vesztett. Most azt mondta az amerikai alkotmány napján tartott ünnepi beszédében, hogy „a fejlett világ egyik legkevésbé szabad országa nem lehet példa az Egyesült Államok előtt”. Arról beszélt, hogy egy prominens tévés személyiség – nem mondta ki a nevet, de világos, hogy Tucker Carlsonról van szó – nemrég Magyarországra utazott, hogy Orbán Viktort méltassa, mint követni való példát. „Orbán cenzúrázza a médiát az országában, figyelmen kívül hagyja a népakaratot, saját magának és cimboráinak halmoz fel vagyont. Magyarországot a fejlett világ egyik legkevésbé szabad, legkevésbé demokratikus országaként rangsorolják” – mondta Romney.

(Kiemelt képünk: Szijjártó Péter Facebook oldala)