Szijjártó Péter: Megalakult a gazdasági élet újraindításáért felelős operatív törzs

5,5 százalékos gazdasági növekedést akar a kormány.

2021. június 15., 20:14

Szerző:

Szijjártó Péter kedden jelentette be, hogy megalakult a gazdasági élet újraindításáért felelős operatív törzs. Elmondta, amit már Orbán Viktor is bejelentett, hogy idén 5,5 százalékos gazdasági növekedést kell elérnie Magyarországnak ahhoz, hogy a magyar kormány vissza tudja téríteni a szülők számára személyi jövedelem adójukat.

A külgazdasági és külügyminiszter szerint a sikeres oltási kampánnyal komoly versenyelőnyre tett szert Magyarország. Állítása szerint a járvány utáni új világgazdasági korban hatalmas vetélkedés indul meg az országok között a gyártási és szolgáltatási kapacitásokért, a tőkéért, a képzett munkaerőért, illetve verseny az adórendszerek között.

A miniszter közölte, hogy a következő hetekben számos olyan javaslattal fog a kormányzat előállni, amelyek javítani kívánják a magyar vállalkozások működési környezetét. 

(Kiemelt kép: Szijjártó Péter Facebook-oldala)

Balogh Péter, a Védelmi Innovációs Kutatóintézet Reziliencia Központjának vezetője volt a Jazzy rádió vendége, aki arról beszélt, hogyan kellene megvédenünk a személyes adatainkat az internetes bankolás vagy a telefonhasználat során. A kibertér is háborús hadszíntérré vált, és a kibertérben végrehajtott támadások a civil lakosság életére is nagy hatással vannak.